Ez egy kínos, kalap sz*r: Beletörölte a lábát a Warner fejese Az Igazság Ligájába

A 2017-ben mozikba került Igazság Ligája okozta csalódást mostanra talán mindenkinek sikerült kihevernie, így szinte tiszta lappal debütálhat a Snyder-cut.

Évek kellettek ahhoz, hogy a Warner végül beadja a derekát, és visszaadja az eredeti rendezőnek a produkciót, viszont évekkel korábban már tudni lehetett, hogy Az Igazság Ligája egy sokkal masszívabb sztori annál, mint amit Joss Whedon elénk tárt.

A projekttől annak idején váratlanul távozott Zack Snyder az elmúlt hónapok során alapos ráncfelvarrást végzett, így a hamarosan megjelenő Igazság Ligája rendezői változata közel 4 órás játékidővel büszkélkedhet.

Snyder évekkel korábban lánya öngyilkossága miatt távozott a produkciótól, a rendező képtelen volt folytatni a munkát, nem titok azonban, hogy mindaddig is igen komoly vitákat folytatott a producerekkel és a stúdióval a kreatív megoldásokat illetően.

A stafétát végül Whedon vette át, a végeredmény pedig minden korábbi elvárást alulmúlt mind a rajongók, mind pedig a kritikusok részéről. A Warnernél éveken keresztül nem voltak hajlandóak beismerni a baklövést, ám úgy tűnik, hogy mostanra megváltozott a közhangulat a filmmel kapcsolatban a stúdió vezetőségén belül is.

A Vanity Fair magazinnak adott interjú során egy a nevét elhallgatni kívánó vezetőségi tag ugyanis kendőzetlenül nyilatkozott Az Igazság Ligája moziváltozatáról:

“Miután megnéztük a filmet, teljesen le voltunk döbbenve attól, amit Joss tett a filmel. A tetős jelenet a betörővel - borzalmas és szörnyen ostoba, az orosz család - teljesen céltalan. Abszolút kínos helyzet volt, mivel senki sem akarta beismerni, hogy egy kalap sz*rt láttunk.”