Robert Downey Jr. (cikkünk galériájában) megkönnyebbülésként emlékezik vissza arra, hogy nem nyert Oscar-díjat a Chaplin című filmben 1992-ben nyújtott alakításáért, különösen viharos megánéleti időszakának tükrében.

A The View című műsor keretein belül a színész a friss Oscar-jelölése kapcsán beszélgetett Whoopi Goldberggel, felidézve a közös élményeiket és a korábbi jelölését követő kihívásokkal teli éveket.

"Fiatal voltam és őrült" - mondta Downey Jr., aki Al Pacino (Egy asszony illata) ellen vesztett. Ha nyert volna, mondta Downey, az "azt a benyomást keltette volna bennem, hogy jó úton járok". Első Oscar-jelölését követően Downey Jr. "30 évnyi függőségen, romlottságon és kétségbeesésen" ment keresztül, tette hozzá.

A sztár szintén örömét fejezte ki az Oppenheimer 13 jelölése miatt (a filmben ő maga az amerikai Atomenergia Bizottság elnökét, Lewis Strauss-t alakítja), külön kiemelve Emily Bluntot, akit most jelöltek először Oscarra.

A 96. díjátadó gálára március 10-én kerül sor.

77 Oppenheimer  (2023)

dráma | életrajzi | történelmi

SkyShowtime (2024.03.21.)

A második világháború egyik legborzalmasabb hozadéka az atombomba feltalálása, amelynek első és egyben utolsó bevetése sokkolta a világot. J. Robert Oppenheimer nevéhez... több»