Mike Tyson ismét kiállt a Hulu közelgő, az életéről szóló limitált sorozatával kapcsolatban.

Az egykori nehézsúlyú bokszbajnok a közösségi médiában kritizálta a streamert a Mike című sorozat miatt, amelynek főszerepét Trevante Rhodes játssza, és amely augusztus 25-én indul. Tyson azt állította, hogy a Hulu "ellopta az élettörténetemet", hangsúlyozva, hogy nem vett részt az életrajzi projektben, és nem is kapott érte anyagi kompenzációt.

Egy szombati Instagram-posztját azzal a felirattal látta el, hogy "A Hulu a rabszolgatartó streaming változata". Hozzátette: "Ne hagyjátok, hogy a Hulu becsapjon titeket. Nem támogatom az életemről szóló történetüket. Nem 1822-ben vagyunk. Hanem 2022. Ellopták az élettörténetemet, és nem fizettek nekem. A Hulu vezetői számára én csak egy n- vagyok, akit eladhatnak az aukciós házban".

Tyson aznap több Twitter-bejegyzésben is megosztotta gondolatait, az egyik üzenet így szólt: "A Hulu ellopta a történetemet. Ők Góliát, én pedig Dávid vagyok. Fejek fognak hullani emiatt". Egy későbbi tweetben ez állt: "A Hulu modellje, ahogyan ellopja a hírességek életjogait, felháborítóan kapzsi".

Egy nappal korábban Tyson a közösségi médiában azt állította, hogy a Hulu "milliókat" ajánlott fel a UFC elnökének, Dana White-nak, hogy reklámozza a műsort. "Visszautasította, mert tiszteli a barátságot és az emberekkel való méltó bánásmódot" - írta Tyson.

Tyson hasonló aggodalmaknak adott hangot, amikor 2021 februárjában először jelentették be a show-t. A sztár egy azóta törölt Instagram-posztban "hangzatos kulturális eltulajdonításnak" nevezte azt. Tyson részt vesz egy másik, az életéről szóló forgatókönyves tévéprojektben, amelyet a sztár és executive producer Jamie Foxx és a rendező Antoine Fuqua készít.

A Mike minden bizonnyal nem az első életrajzi projekt, amely kritikát vált ki olyan alanyok részéről, akik nem vettek részt a munkában, hiszen nem ritka, hogy közszereplőkről készült drámák az ő közreműködésük nélkül készülnek.

Nemrégiben az HBO Los Angeles Lakers drámasorozatát, a Győzelmi sorozat: A Lakers dinasztia felemelekedése című alkotást, amely az NBA franchise 1980-as évekbeli Showtime-korszakáról szólt, több, a sorozatban bemutatott személyiség kritizálta. Kareem Abdul-Jabbar egy esszében azt írta, hogy a sorozat jellemzései "bűzlenek a könnyed kihasználástól", Jerry West jogi csapata pedig visszavonást és bocsánatkérést követelt. (Az HBO a maga részéről megvédte a sorozatot, mivel az "széles körű tényfeltáró kutatáson és megbízható forrásokon alapul".)

A hónap elején a Televíziós Kritikusok Szövetségének sajtótájékoztatóján tartott Mike bemutatója során Steven Rogers (Én, Tonya) executive producer és Karin Gist showrunner egyaránt azt mondta, hogy nem állt szándékukban sem hősként, sem gonoszként ábrázolni Tysont.

"Egyszerűen csak egy elfogulatlan történetet akartunk elmesélni, és a nézőkre bíztuk, hogy eldöntsék, mit gondolnak vagy éreznek" - mondta Gist. - "Megkérdőjelezni azt, amit az emberek azt hiszik, hogy tudnak Mike-ról, és remélni, hogy a sorozatból valami mással távoznak, amin elgondolkodhatnak."

75 Mike  (2022)

dráma | életrajzi | sportfilm

A sorozat a nehézsúlyú bajnok, Mike Tyson - a sportkultúra egyik legmegosztóbb alakja - vad, tragikus és ellentmondásos életét és pályafutását mutatja be. több»