Legalábbis még pár évig, holott kollégája is a rajongói is nagyon szeretnék. Az ő évük lehet majd a 2021-es!

Mark Hamill múlt héten állt elő azzal, hogy a Star Wars Leiáját alakító ikonikus színésznő, a 2016-ban  elhunyt Carrie Fisher megérdemelne egy csillagot a Hollywoodi Hírességek Sétányán. Na jó, egész pontosan úgy fogalmazott, hogy Donald Trumpét le kéne venni, és a helyére Fisherét illeszteni, de ez nem változtat a lényegen. Bár az ügyben illetékes Hollywood Chamber of Commerce üdvözölte az ügyben a rajongók által indított petíciót, a ceremóniának azonban van néhány akadálya. A legfőbb pedig nagyon is prózai: a szabályzat szerint elhunyt színészek csak a haláluk után öt évvel kaphatnak csillagot.

A Hollywood Chamber of Commerce szóvivője, Ana Martinez személyesen is kifejtette a bizottság álláspontját:

"Szeretnénk, ha a rajongók jeleznék a vágyaikat. Örömmel adnánk Carrie Fishernek csillagot, de az igénylést a halálának ötödik évfordulóján tudjuk elbírálni. Nem lenne igazságos a bizottsággal szemben, ha nyomás alá helyeznénk őket és a színésznő miatt törnék meg a hagyományt, és írnák felül a szabályzatot, és azokkal a családokkal szemben sem, akik követték a kamara protokollját."

Röviden tehát, mivel a Fisher 2016. december 27-én hunyt el, a családjának legalább 2021-ig kell várnia, hogy a színésznő is megkapja a megérdemelt csillagát. És ha ez még nem lenne elég, a kamara szabályzata szerint, ha valaki csillagot szeretne a Hollywoodi Hírességek Sétányán, ezt írásba kell adnia. Fisher pedig sosem kérvényezte a dolgot.

"Továbbá, honnan tudhatnánk, hogy Carrier Fisher szerette volna-e? Nem tudjuk, hogy valaha érdekelt volt-e a dologban. Sosem jelezte. Kell, hogy legyen erről írott dokumentum, amit a kérvényező hitelesít az aláírásával. Az ő esetében a családjának kéne ezt megtennie. Mi pedig örömmel jóváhagyjuk a dolgot a halálának ötödik évfordulóján" - mondta Martinez.

Azt már csak margóra jegyezzük meg, hogy a családnak mindezért (a csillag elhelyezése, karbantartás, a plakett elkészítése) 50 ezer dollárt kell fizetnie. Ha pedig még átadási ceremóniát is szeretnének, akkor ez nem csak a költségeket növeli majd meg, hanem a várakozási időt is.