Ezért nem kérdezhetnek az újságírók a Joker premierjén

Az utóbbi hetekben hatalmas port kavart a sajtóban a Joker mozikba érkezése. Többen a film erőszakos tartalma miatt fejezték ki fenntartásaikat, így arra is akadt példa, hogy mozik léptek vissza attól, hogy levetítsék a filmet.

A film rendezője, Todd Phillips egy korábbi interjúban keményen hangot adott annak, hogy a Joker ilyen módon történő behatárolása ellentmondásosnak a média részéről. A film főszerepét játszó Joaquin Phoenix pedig egyszerűen kiviharzott egy interjúról, amikor a témával kapcsolatban kérdezték.

A dolgok mostanra odáig fajultak, hogy a Warner Bros. nem adott sajtóengedélyt a holnapi nap folyamán a TCl Chinese Theaterben zajló premiervetítésre. A vörös szőnyegnél ugyan készülhetnek fotók, a riporterek azonban semmilyen kérdést nem tehetnek fel majd a sztároknak.

„Hatalmas párbeszéd alakult ki a Jokerrel kapcsolatban, úgy érezzük, eljött az ideje, hogy az emberek végre megnézhessék a filmet” – írja a stúdió egy hivatalos közleményben. A Joker tehát már az ajtó előtt áll, a filmre ugyanis már csak pár napot, azaz október 3-ig kell várni.