87 Kill Bill  (2003)

Vannak olyan filmek, amiket ma már nehéz elképzelni picit is más szereposztással. A Kill Bill tipikusan ilyen film. Egyszerűen képtelenség elképzelni, hogy nem Uma Thurman, Michael Madsen , Lucy Liu vagy épp David Carradine szerepeljen benne. Pedig Quentin Tarantino eredetileg teljesen másképp képzelte el egyikük karakterét, ehhez pedig valaki mást szeretett volna meggyőzni a filmhez. De nem sikerült, és utólag talán már nem is bánja annyira.

Mikor Quentin Tarantino megírta a Kill Bill forgatókönyvének első változatát, abban Bill egészen más karakter volt. Egy olyan titokzatos alak, akinek sosem mutatja az arcát a kamera, nagyjából úgy, mint a James Bond filmek visszatérő gonosza, Blofeld esetében.

Quentin Tarantino fejében erre a szerepre a legtökéletesebb választásnak nem David Carradine tűnt, hanem egy igazi Oscar-díjas legenda, Warren Beatty! Többször is beszélt a színésszel, próbálta meggyőzni, hogy vállalja el a film gonoszának szerepét, ám ő nemet mondott.

Warren Beatty utólag egy interjúban arról beszélt, hogy akkor úgy érezte, nem akar a forgatás miatt hosszú távon távol maradni a gyerekeitől. Márpedig a forgatás Kínában zajlott és volt egy olyan sejtése, hogy sokáig el fog húzódni. Bár Quentin Tarantino győzködte, hogy nem így lesz, végül azért elég sokáig ott maradtak.

De Warren Beatty így sem hagyta cserben a rendezőt, ajánlott ugyanis maga helyett valakit, aki szerinte tökéletes volt a szerepre: David Carradine-t. Quentin Tarantino utólag egyébként azt is elárulta, hogy bár győzködte a színészlegendát, legbelül egy picit azért voltak kétségei is. Nem volt biztos benne, hogy Warren Beatty, aki annyi különböző szerepben bizonyított már, nem fog-e furán festeni a Kill Billben. Nos, ezt már sosem tudjuk meg…