Ezért vállalta be végül Joaquin Phoenix a Jokert (és utasította vissza a többi képregény adaptációt)

A Joker sztárját sokáig kellett győzködni, mire beadta a derekát, most pedig kiderült, miért is nem vállalt be korábban képregény adaptációt.

Joaquin Phoenix egyebek mellett arról ismert, hogy alaposan megválogatja a szerepeit, és gyakorlatilag egész pályája során nem hódolt be Hollywoodnak és a blockubsterek világának. Bár így sosem vált igazán nagy húzónévvé, de a maguk nemében mindig egyedi produkcióban tűnt fel, melyek kihívást jelentettek a számára.

Phoenix az LA Times-nak adott interjújában elmondta, hogy a Jokerre sem bólintott rá könnyedén, ráadásul nem is ez volt az első képregényadaptáció, amivel megkeresték.

Az interjúból kiderült, hogy évekkel korábban már felhívták a figyelmét arra, hogy egyre ritkábban készülnek majd olyan filmek, melyek felkeltik az érdeklődését, és kénytelen lesz bevállalni olyan alkotásokat, amik jobban beleillenek az aktuális trendekbe.

„Attól tartottam, hogy el kell köteleznem magam valami olyan mellett, melyben újra és újra olyat kell csinálnom, ami nem kifejezetten érdekel, és igazán motivál” - mondta, majd hozzátette, a Joker forgatókönyvében épp az vonzotta, hogy nem úgy tűnt, mintha minden egyes pillanata meg lenne tervezve, ellentétben azokkal a szuperhősfilm szkriptekkel, melyekkel az elmúlt években bombázták.

Ha innen nézzük, a Joker sem nagyon különbözik azoktól a filmektől, melyekben az utóbbi években feltűnt. Todd Phillips filmje ugyanis nagyon más, mint amit a műfajtól megszokhattunk: egy súlyos, alacsony költségvetésű karakterdráma. Ahhoz pedig kétség sem férhet, hogy nagyon jó döntést hozott, amikor aláírt a produkcióhoz.