Ezt a 2 színészt teljesen kivágták a Dűne 2-ből, az egyiküknek 'összetört a szíve'

A múlt héten megjelent Dűne: Második rész enyhén szólva is parádés szereposztást kapott, ám két karaktert még így is hiányoltak a nézők, akik végül nem bukkantak fel a folytatásban.

Denis Villeneuve egy korábbi interjúban elmondta, hogy nem tartja valószínűnek, hogy azok a jelenetek, amelyek végül a vágószobában végezték, valaha is megjelennek, ezzel pedig sikerült összetörnie Tim Blake Nelson szívét, akit ugyan castingoltak a második részhez, az ő jelenetei végül nem kerültek bele a végleges változatba.

“Nem hiszem, hogy el szabad mondanom, mi volt az a jelenet. Ezt Denisre bíznám, ha beszélni akar róla. Nagyon jól éreztem magam a forgatáson. Aztán ki kellett vágnia, mert szerinte túl hosszú lett a film. És emiatt megszakadt a szívem, de nincs harag. Imádtam, és alig várom, hogy valami mást is csinálhassak vele, és ez tervben is van” - mondta a színész.

A találgatásokat ugyanakkor nem sikerült elkerülni, a rajongók egy része ugyanis úgy gondolja, hogy Nelson Hasimir Fenring gróf karakterét formálta meg a történetben, és Lady Margot Fenringgel szerepeltek volna együtt.

Stephen McKinley Henderson sem tért vissza Thufir Hawat szerepében, akit az eredeti történet szerint foglyul ejtenek a Harkonnen csapatok az Arrakison történt leszámolás után, majd pedig a báró arra kényszerítet őt, hogy álljon a szolgálatába.

“Az egyik legfájdalmasabb döntés számomra az volt, hogy Thufir Hawat nem szerepelt benne. Ő egy olyan karakter, akit abszolút szeretek, de már az elején eldöntöttem, hogy Bene Gesserit-adaptációt készítek. Ez azt jelentette, hogy a Mentatok nincsenek annyira jelen, mint kellene, de ez az adaptáció természete” - nyilatkozta ezzel kapcsolatban a rendező. 

“Néha kiveszek felvételeket, és azt mondom: 'Nem hiszem el, hogy ezt kivágom. Úgy érzem magam, mint egy szamuráj, aki felvágja a saját zsigereit. Fájdalmas, ezért nem tudok utána visszamenni, hogy Frankensteint csináljak, és megpróbáljak újraéleszteni dolgokat, amiket megöltem. Ez túl fájdalmas. Ha meghalt, akkor meghalt, és okkal halt meg. De igen, ez egy fájdalmas projekt, de ez a munkám. A film győzedelmeskedik. Nagyon szigorú vagyok a vágószobában. Nem az egómra gondolok, hanem a filmre” - tette hozzá a rendező.

Ehhez kapcsolódóan Henderson szintén elmondta, hogy rendkívül élveze a közös munkát fiatalabb pályatásával, Austin Butlerrel, akivel valószínűleg több közös jelenetük is lett volna a filmben. A stáblistán végül Henderson és Nelson neve is helyet kapott.

akció | dráma | kaland | sci-fi

Egy messzi jövőben, amikor bolygóközi királyságok között oszlik meg a hatalom, két uralkodó dinasztia ádáz harcot vív az Arrakis bolygó feletti uralomért. E világon hatalmas... több»