Fárasztó hülyeségnek nevezte a Mission: Impossible 7-et a hollywoodi legenda

A Mission: Impossible napjaink egyik legsikeresebb filmszériájának számít, ám nagyon úgy tűnik, hogy nem mindenki rajong a Tom Cruise nevével fémjelzett produkcióért.

Paul Schrader a The Last of Us sorozat után ugyanis most ezt a franchise-t kritizálta, a rendező ugyanis enyhén szólva sem finomkodott, hogy hangot adjon nemtetszésének. “Micsoda unalmas ostobaság. Semmi okom nincs feltételezni, hogy egy mesterséges intelligencia ne tudta volna megírni ezt a forgatókönyvet, ha megfelelő utasításokat kap” - írja Scrader a Facebookon a Mission: Impossible - Leszámolás - Első Részével kapcsolatban. 

Bár a Mission Impossible 7 sztoriját sokan csakugyan a film egyik gyenge pontjának tartják, mindez nem változtat azon, hogy Christopher McQuarrie az elmúlt évek egyik legpörgősebb akciójeleneteit hozza, amelyet épp Cruise vakmerősége tesz igazán felejthetetlenné.

Paul Schrader az utóbbi időben egyébként gyakran érvelt amellett, hogy a mesterséges intelligenciának csakugyan át kellene vennie az egyszerű és szórakoztató hollywoodi produkciók írását, hogy a forgatókönyvíróknak legyen idejük a valódi alkotásokra.

“Egyértelmű, hogy a mesterséges intelligencia a filmes szórakoztatás egyik mozgatórugója lesz. A ChatGPT másodpercek alatt lehoz egy forgatókönyvet mondjuk egy CSI sorozat epizódjához” - mondta a rendező.