Alighanem okkal nevezhetjük az elmúlt évek egyik legsötétebb hangulatú politikai drámájának az Adam Driver főszereplésével készült A jelentést, amely jelenleg az egyik legnépszerűbb tartalomnak számít az HBO Max műsorkínálatában.

Merthogy Scott Z. Burns rendezése a hazai előfizetők körében jelenleg a platform második helyen áll. A történet szerint Daniel J. Jones-t azzal bízzák meg, hogy vizsgálja ki a CIA 2005-ben tartott kihallgatásairól készült felvételek megemmisítéseivel kapcsolatos ügyet. A felvételek történetesen azokról a lehallgatásokról készültek, amelyeket a szeptember 11-ei terrorcselekmény kapcsán tartottak. Jones és csapata hatmillió oldalnyi CIA-anyagot vizsgált át, a nyomozás során pedig egyre a sötétebb és brutálisabb részletekre derült fény.

A film rendkívül pozitív fogadtatásban részesült, hiszen a Rotten Tomatoes portálon a kritikusok 83 százalékra, míg a nézők 82 százalékra értékelték, ezt a képet némileg árnyalja, hogy a hazai közönség 60 százalékot adott rá.

Bár a film talán nem kínál hagyományos hollywoodi végkifejletet, a film ereje abban rejlik, hogy elkötelezetten feltárja a kényelmetlen igazságokat. Az epilógus, amely feltárja a szereplők sorsát és a kínzás következményeinek kezelésével kapcsolatos folyamatos kihívásokat, kijózanítóan hat a hatalom és az elszámoltathatóság filmes feltárására.

Driver mellett a film további főszerepében érkezik Michael C. Hall, Annette Bening, Jon Hamm, Jennifer Morrison, Ted Levine, Ben McKenzie és Matthew Rhys.

A jelentés tehát már elérhető a streamingszolgáltató műsorkínálatában, a film adatlapján található HBO Max ikonra kattintva közvetlenül elindítható a lejátszás, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

60 A jelentés  (2019)

dráma

Daniel J. Jones egy idealista. A fönőke megbízza, hogy kutakodjon a CIA 9/11 utáni aktáiban, amelyek a terrortámadással kapcsolatosak. Nem sokkal a nyomozás megkezdése után... több»