Emily Ratajkowski (galériánkban) ‘beszólt’ az Andrew Dominik rendezte Marilyn Monroe-életrajzi filmre, a Szöszire, azzal vádolva, hogy "fetisizálja a női fájdalmat". Mindezt azelőtt, hogy látta volna.

A modell pénteken a TikTok-on fakadt ki az Ana de Armas főszereplésével készült film miatt, amit még nem nézett meg.

"Nem lepődöm meg, hogy ez egy újabb film, ami fetisizálja a női fájdalmat, még a halálban is" - írta a 31 éves színésznő.

Diana hercegnő halála, Amy Winehouse, Britney Spears iránti kollektív ‘rajongást’ említve példaként, Ratajkowski azt állította, hogy társadalmunk "imádjuk fetisizálni a női fájdalmat... A halott lányok és a sorozatgyilkosok megszállottjai vagyunk".

A "My Body" szerzője azt is bevallotta, hogy "nőként - úgy értem, magamról mondhatom biztosan - de megtanultam, hogyan fetisizáljam a saját fájdalmamat és a saját fájdalmaimat az életemben".

Ratajkowski megjegyezte: "Azt hiszem, ezt sok-sok különböző módon tesszük. De szeretném, ha ez megváltozna”.

"Szóval van egy javaslatom. Szerintem mindannyiunknak egy kicsit jobban ki kellene akadnunk" - mondta a Holtodiglan színésznője. 

A filmet egyébként sok kritika érte  a története miatt, amiért az ikonikus színésznőt reduktív, túlszexualizált fényben ábrázolja.

48 Szöszi  (2022)

családi | dráma | életrajzi | misztikus | romantikus

A filmben, Andrew Dominik rendező tolmácsolásában megismerhetjük Marilyn Monroe életét és munkásságát. A produkció alapját Joyce Carol Oates azonos című regénye... több»