Film készült minden idők legrosszabb Star Wars filmjéről, itt az előzetes

A Disturbance in the Force, ezzel a címmel készült dokumentumfilm minden idők legrosszabbnak tartott Star Wars produkciójáról, az 1978-as The Star Wars Holiday Specialről, amelyhez előzetest is kaptunk.

Az idei SXSW Filmfesztiválon tartott premier után a dokumentumfilm december 5-én jelenik meg digitális hordozókon, ez a megjelenés egyébként egybeesik az Élet Napjával, amely Wookie ünnepnek számít a Star Wars univerzumban.

A nagyobb forgalmazás előtt a A Disturbance in the Force az Egyesült Államok, Ausztrália és az Egyesült Királyság néhány mozijában is vetítik majd. Azoknak, akiknek kevésbé ismerős, a dokumentumfilm a mai napig bizarrnak mondott Star Wars Holiday Special forgatásának krónikája.

Az 1977-ben megjelent Egy új remény után valóságos őrületté nőtte ki magát a Star Wars, így George Lucas rendezőt is sikerült rábeszélni arra, hogy minden lehetőséget ragadjon meg a franchise népszerűsítésére. A karácsonyi különkiadást megközelítőleg 13 millióan nézték a CBS-en, amelyet ezt követően soha többé nem tűztek műsorra.

A dokumentumfilmben olyan nevek szólalnak meg, mint Seth Green, Gilbert Gottfried, "Weird Al" Yankovic, Taran Killam, Paul Scheer, Donny Osmond és Bruce Vilanch.

dokumentum

A hírhedt ünnepi különkiadás, The Star Wars Holiday Special (1978) története a kulisszák mögött. több»