A Ready Player One írója bejelentette, hogy elkészíti a sikerkönyv folytatását.

Márciusban debütál a mozikban Steven Spielberg új sci-fije, a lehengerlő látványvilágot ígérő Ready Player One, de a hírek szerint lesz muníció a folytatásra.

Ugyanis a sikerkönyv szerzője, Ernest Cline bejelentette, hogy elkészíti 2011-ben megjelent regényének folytatását. Az író már látta Spielberg moziját, és elmondása szerint épp ez adta meg az ihletet ahhoz, hogy hozzálásson a folytatáshoz. Nem mellesleg Cline is bőven kivette a részét a produkció munkálataiból, ami további inspirációt jelentett a számára.

Ami a film történetét illeti, 2044-re már mindenkit beszippant a világot átfogó virtuális játék, az OASIS, amelyben mindenki a maga választotta avatárjával vehet részt: és nem szembesül semmi rosszal, ami a játékon kívül várná. Amikor az OASIS-t feltaláló és a céget alapító James Halliday meghal, a végrendeletéből kiderül, hogy elrejtett néhány titkot a rendszerben. Aki ezekre rátalál, mesés gazdagságot nyerhet. Wade 18 éves, és az egész életét a játékban töltötte. Nekivág a kalandnak, és nem törődik vele, hogy az élete a tét. De nemcsak az, amelyiket a játék számára használ… hanem a valódi is.
A hatalmas sikerű regényből maga Steven Spielberg készített filmet, amely a mester nevéhez és a történethez méltó látványorgiát kínál: a segítségével rácsodálkozhatunk arra, hogy milyen lesz a Föld 20 év múlva – és milyen csodákra lesz képes a virtuális valóság.

A Ready Player One főbb szerepeiben olyan színészeket láthatunk majd, mint  Simon PeggMark RylanceHannah John-KamenBen MendelsohnJulia NicksonT. J. MillerTye Sheridan és Olivia Cooke. A sci-fi március 29-től látható a hazai mozikban.