Mint megannyi más projekt, úgy a Disney saját készítésű sorozatai is megsínylették a koronavírus-járványt. Rengeteg forgatást kényszerített hosszú hónapokig tartó szünetre a pandémia, vannak olyan projektek, amelyek akár egy évet is csúsznak miatta. A Disney+ csatornára készülő Star Wars: Obi-Wan Kenobi sorozat is hasonló cipőben jár, de a címszereplőt alakító Ewan McGregor most örömteli hírrel szolgált a rajongóknak.

A színészt a minap egy interjúban kérdezték a sorozatról. Válaszában arról beszélt, hogy a sorozat főszereplője ugyan Star Wars: Obi-Wan Kenobi lesz, de ez nem jelenti azt, hogy csak és kizárólag őróla fog szólni. Ezt a részt nem fejtette ki bővebben, viszont a mondandója végén tett egy nagyon fontos megjegyzést: „Jövő márciusban kezdjük a forgatást.”

Ez mindenképpen örömteli hír a Star Wars rajongóinak, akik A mandalóri után egy újabb, hasonló minőséget képviselő sorozatnak is örülnének. Erre az Star Wars: Obi-Wan Kenobinak minden esélye megvan.

A projektet mér 2019-ben jelentették be hivatalosan. Egy minisorozatról van szó, amely egyetlen évadot, azon belül pedig hat epizódot foglal majd magába. Ha úgy vesszük, akkor egy hat részre bontott, piszok részletes Obi-Wan mozit fogunk kapni. A történet egyébként a Star Wars III. rész - A Sith-ek bosszúja és a Star Wars IV. - Egy új remény közötti években fog játszódni, amikorra a Jedik rendjét szinte teljesen elpusztították.

A forgatás tehát jövő tavasszal rajtolhat el, ami azt jelenti, hogy akár már egy év múlva, 2021 őszén vagy telén debütálhat a sorozat a Disney+ csatornán. De legkésőbb 2022 tavaszán mindenképp.