2021.01.27   szerző: GGS   hozzászólások: 0

A jó autóversenyes filmek ritkák, mint a fehér holló, de azért időnként fel-felbukkan egy. Legutóbb Az aszfalt királyai volt képviselte ezt a műfajt, előtte pedig megmondani is nehéz, ki volt a megelőző király. Hogy a Netflix most bejelentett új filmjének lesz-e esélye a sikerre, az egyelőre a jövő zenéje, de az eddig ismert részletek alapján azért ne mondjunk le róla előre!

Forma 1-es thriller a Netflixen Robert De Niróval, naná, hogy már most látni akarjuk!

A The Formula történetét az a Gerard McMurray írja, aki eddig csak középkategóriás filmekkel jelentkezett. A forgatókönyv megírása mellett a rendezői széket is ő foglalja el, sőt, az ő nemrég alapított produkciós irodája, a Buppie Productions felel a forgatásért is. Ebben mondjuk a Netflix és a Tribeca Films is besegít.

A történet egy fiatal detroiti autóversenyzőről szól, aki kitartó munkával beverekszi magát a Forma 1 világába, ahol aztán rövid idő alatt világhírre tesz szert. Igen ám, csakhogy mentora és öreg barátja elég csúnya alvilága kapcsolatokkal rendelkezik, akik ki is használják a fiúban rejlő tehetséget: elrabolják a családját és arra kényszerítik, hogy az ő menekülő sofőrjük legyen.

A film két igazi hollywoodi sztárt is felvonultat majd. Az ifjú sofőr szerepében John Boyega, míg a mentoraként Robert De Niro látható majd. A forgatásra valamikor idén kerülhet sor, a premiert pedig 2022-re lőtte be a Netflix. Kíváncsian várjuk.