2019.04.28   szerző: Archívum   hozzászólások: 0

Egy évbe telt, amíg elkészült a Gemini Man (az utómunka még hátravan). A történet hőse Henry (Will Smith), a kiöregedett bérgyilkos, akinek felbukkan a 23 éves klónja (Will Smith), és meg akarja ölni.

59 Gemini Man  (2019)

A thriller Oscar-díjas rendezője, Ang Lee (Túl a barátságonPi életeTigris és sárkány) szerint a produkció nem működhetne, ha Smith az évek során nem érett volna kiváló színésszé. „Azt találtam, hogy Will Smith mesteri színész – idézi a rendezőt a CinemaBlend. – A koros Harryt kifinomultan, melankolikusan játssza. Éppen ezért az volt a nehéz feladat, hogy a fiatal Harryt egészen más eszközökkel formálja meg, hiszen eltérő karakter bőrébe kellett bújnia, miközben azért önmaga marad. A koros Harry tapasztalt és bizonyos mértékben megfáradt ember, míg a fiatal dühös és bátor.Willnek le kellett hántania magáról több évtized tapasztalatát, hogy fiatal önmagát hitelesen el tudja játszani.”

Smith számára a Gemini Man arról szól, hogy egy 50 éves, tapasztalt ember mit tud tanulni ártatlan 23 éves önmagától.

A színészen kívül a film másik két nagy ásza az új számítógépes technológia, amellyel Smith-t megfiatalítják, illetve a képrögzítés módja. A hagyományos mozgókép 24 képkocka/perc sebességgel halad, a Gemini Manben azonban forradalmian új, 120 kocka/perces eljárást alkalmaztak. Ez eddig soha nem látott mértékben éles képet eredményez, amelynek köszönhetően a vásznon megjelenő látvány azt a benyomást kelti, mintha a valósággal találkoznánk.

(UIP-Duna)