Van egy újabb jó hírünk   A Gyűrűk Ura franchise rajongói számára. Noha mára bizonyossá vált, hogy készül a franchise-hoz egy sorozat, minden jel arra utal, hogy a könyv, a film és széria mellett újabb darabbal bővül J.R.R. Tolkien világa.

A napokban jelentette be ugyani a német Daedalic Entertainment játékfejlesztő vállalat, hogy rövidesen készül egy Gollamról szóló videojáték is. A vállalat CEO-ja, Carsten Fichetlmann egy rövid interjúban nyilatkozott a játékmenetről egyúttal.

„A már könyvekből jól ismert történetet vettük alapul, viszont a játék cselekménye már azelőtt elkezdődik, hogy Gollam felbukkanna a filmekből és a könyvből ismert történetben. A játékos átélheti a karakterben játszódó belső konfliktust, hiszen döntései hatással lesznek a játék további menetére, attól függően, melyik belső hangra is hallgat majd: Smeagolra vagy Gollamra.”

A Daedalic nem egyedül készíti a szoftvert, a fejlesztésbe beszállt a Middle-Earth Enterprises, így közös munkával várhatóan 2021-ben érkezne a piacra a játék, megközelítőleg egy időben a sorozat tévéképernyőre kerülésével.