Gyújtogatók: Előzetest kapott a Walking Dead sztárjának körberajongott filmje

Az eddigi fesztiválszereplések alapján a Gyújtogatók a jövő évi legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar legnagyobb esélyese.

A Cannes-i Filmfesztiválon már álló ovációra ösztönözte a közönséget Lee Chang-dong filmje, melyet a kritikusok az egekig magasztaltak, és melyet gyakorlatilag minden fesztiválon, ahol megfordult, díjeső övezett. A film főszereplője az a Steven Yeun, aki az utóbbi években komoly népszerűségre tett szert a The Walking Dead-ben alakított karakterének köszönhetően, ami még jól jöhet az Oscar-kampány során.

A történet főszereplője egy tehetős playboy, aki üvegházak felgyújtásával múltatja a szabadidejét, és aki egy szerelmi háromszögbe bonyolódik, miután egy fiatal férfi beleszeret a feleségébe.

A filmet Haruki Murakami, Lee Chang-dong és Jungmi Oh forgatókönyve nyomán Lee Chang-dong rendezi, a sikervárományos produkció főbb szerepeiben olyan színészeket láthatunk majd, mint Steven Yeun, Yoo Ah-In, Jong-seo Jeon, Soo-Kyung Kim, Sung-Keun Moon, Bok-gi Min és Soo-Jeong Lee.

Hazai premierdátum: 2018.11.08

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: