Az utóbbi évek folyamán megjelent Terminátor filmek enyhén szólva sem lopták be magukat a franchise rajongóinak szívébe. A 2019-ben megjelent Sötét végzet pedig úgy tűnik, végleg maga alá temette James Cameron kultikus sci-fijét.

A jobb időket is megélt filmszériáról tehát nagy valószínűséggel végleg lemondott a stúdió, holott az 1991-ben megjelent Ítélet napját nem csupán a franchise legjobb darabjának, hanem minden idők egyik legjobb sci-fijének tartják a kritikusok.

Az első három Terminátor film producere, Gale Anne Hurd azonban másként látja a dolgokat. Hurd egy friss interjú során mondta el, hogy a Terminátor filmek valódi sikerével akkor szembesült, amikor Mikronézián nyaralt.

“A világ egyik legelzártabb szigetén voltunk épp, amikor belefutottunk a Terminátor kalóz verziójának vetítésébe. Azt hiszem, hogy olyan ez, mint az évelő növények, a megfelelő sztorival és a megfelelő szereposztással még bőven van benne potenciál” - mondta a producer, akinek munkásságát az idei Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon életműdíjjal ismerték el.