78 Csibefutam  (2000)

Közel 20 évvel ezelőtt került a mozikba a Csibefutam a hatalmas siker ellenére azonban mostanáig semmit sem lehetett hallani arról, hogy a készítők gondolkodnának-e folytatásban.

Úgy tűnik azonban, hogy az Aardman Animation stúdiónál elszánták magukat, hogy elkészítsék a második részt, ráadásul az eredeti stábtagok közül is a fedélzeten vannak néhányan. Peter Lordt a rendező székben ugyan Sam Fell váltja majd, a forgatókönyvön viszont ezúttal is Karey Kirkpatrick és John O'Farrell dolgoznak. Lord ráadásul néhány részletet is elárult a szinopszissal kapcsolatban az Annecy Making Of online felületén.

“Évek óta törtük a fejünket a folytatáson, számos lehetőség fel is merült. Most pedig sikerült is előállni a tökéletes sztorival, amelyet a Netflixszel közösen gyártunk le. Ők egyszerűen az alkotót helyezik az előtérbe, remek közös munka lesz” - nyilatkozta Fell.

A Csibefutam 2 története az előző rész cselekménye után veszi fel a szálakat. Hőseink megérkezetek csibeparadicsomba, ahol egy új generáció van felnövőben. Rocky és Rozsda gyermeke, Molly azonban csakhamar szűknek érzi ezt a világot, mindeközben pedig új veszélyek kezdik el fenyegetni a közösség szabadságát.

Bár a szereposztásról egyelőre nincsenek bővebb információk, annyi bizonyos, hogy Mel Gibson nem tér vissza Rocky szinkronszerepében. A Csibefutam 2 a jelenlegi tervek szerint viszont már a következő évben megjelenhet.