Robert Downey Jr. rajongóinak biztosan szokniuk kell kedvencük új külsejét.

A színész gyakorlatilag felismerhetetlen az HBO The Sympathizer című sorozatának forgatásán készült fotókon (lásd a galériánkban): kopaszodó fej és és bolyhos vörös paróka, nem ehhez szoktak hozzá a rajongók.

A kétszeres Oscar-jelölt színész már tavaly októberben meglepte  a rajongókat, amikor leborotválta a fejét, és megosztotta új ‘frizuráját’ a közösségi médiában. Két legfiatalabb gyermeke, a 10 éves Exton és a 8 éves Avri borotválta le a fejét a készülő minisorozathoz.

"A dolgok, amiket a munkánkért teszünk... és a gyerekeinkért. #Sympathizer set ready" - írta a háromgyermekes apuka a felvételhez.

A mostanra vírusként terjedő videó azóta közel 2 millió lájkot gyűjtött össze. Downey Jr. ezt követően tavaly novemberben, a netflixes "Sr." vetítésén debütált új frizurájával.

A szóban forgó sorozatot egyébként még 2021 júliusában jelentették be, ő lesz a széria főszereplője és executive producere. A projekt Viet Thanh Nguyen író 2015-ös Pulitzer-díjas, azonos című regényén alapul.

A sorozat a vietnami háború utolsó napjaiban, 1975-ben játszódik, és a Los Angelesben élő francia-vietnami kém történetét meséli el. A sztori főgonoszát Downey Jr. alakítja, míg a rendezői széket a legendás Park Chan-wook foglalja el.