Ha Te is féltél E.T.-től gyerekkorodban, adj hálát az égnek, hogy nem készült el a folytatás!

Ha azt mondom, E.T., akkor mindenkinek egy családi mozi jut eszébe egy nagy szemű földönkívülivel, aki hazatelefonál és közben beindítja Drew Barrymore hollywoodi karrierjét. De vannak olyanok is, akik még egészen pici gyerekek voltak, amikor az E.T. A földönkívülia mozikban ment. És nem kizárt, hogy közülük sokan valósággal féltek a fura lénytől.

Nos, most nekik mondjuk: örüljenek, hogy nem készült el a film folytatása! Volt ugyanis egy olyan időszak, amikor komoly esély mutatkozott rá, hogy összehozzák a második részt, ami a pletykák szerint az E.T. 2: Nocturnal Fears, avagy az E.T. 2: Éjszakai félelem címet kaphatta volna.

Már a cím is elég sokatmondó, de az állítólagos történet valószínűleg egyenesen sokkolta volna a gyerekeket, akiknek egyébként készült volna. A sztori szerint a gyerekek, akik megismerték E.T.-t (akiről a filmben kiderül, hogy a neve Zrek…), nagyon magányosak nélküle. Persze bíznak benne, hogy egyszer újra találkozhatnak, de arra nem számítanak, hogy ilyen hamar és ilyen zord körülmények közt.

Találnak ugyanis egy űrhajót, amelyben gonosz űrlények lapulnak, akik el is fogják a gyerekeket. Kiderül róluk, hogy E.T. népének ősi ellenségei, akik most azért kezdik kínozni a gyerekeket, hogy kiszedjék belőlük ellenségeik tartózkodási helyét. Egy ponton Elliott olyan hangosan és fájdalmasan sikít fel a kínzásoktól, hogy azt a galaxis távoli pontján is meghallja E.T., aki visszatér és megmenti őket.

Ezek alapján egyáltalán nem bánjuk, hogy Steven Spielberg hallani sem akart a folytatásról – sem erről, sem bármilyen másikról.