Hang nélkül 2 - Hátborzongató történet van készülőben

A Paramount 2020. május 15-ére lőtte be a Hang nélkül folytatásának premierjét, és már most sokan nagyon izgatottak a készülő film miatt. Például John Krasinski, aki az első film rendezője és főszereplője is volt egyben – és a következőnek történetesen az írója is lesz.

A Hang nélkül igazi meglepetésfilmként aratott hatalmas kritikai és közönségsikert világszerte: mindössze 17 millió dollárból készült, és összesen 332 milliót hozott, így nem volt kérdés, hogy jön-e a folytatást. Ám nemrég egy hivatalos eseményen kiderült, hogy Krasinski nem akart részt venni a produkcióban, sőt, meg is mondta a stúdiónak, hogy keressenek valaki mást.

A színész-rendezőnek volt ugyan egy ötlete, ám úgy érezte, hogy nem állja meg a helyét, a stúdió pedig több ötletet és filmtervet is meghallgatott, mielőtt ismét felkeresték volna Krasinskit. Ő végül előadta az ötletét – és az lett a befutó, amint dolgozott és gondolkodott rajta még egy kicsit.

A dologban az az érdekes, hogy az előző rész Scott Beck és Bryan Woods forgatókönyvéből készült, amit Krasinski jelentősen átalakított. Számos ötletét utólag csempészte bele – például a jelnyelv használatát -, és több ponton is apró, de a jelek szerint jól sikerült változtatásokat eszközölt rajta. Most, hogy a következő filmet ő írja, felmerül a kérdés, hogy vajon megtartja-e a szerzőpárost, vagy a munka egésze rá marad majd.

Akár így, akár úgy: a komikus színészből horrorfilm-rendezővé avanzsált Krasinski friss és új ötleteket tudott hozni a filmkészítésbe, és bízzunk benne, hogy ezt a következő pár évben is tudja tartani – és ismét olyan filmet tesz majd le az asztalra, ami miatt érdemes beülni a mozikba.