Már csak hetek kérdése, és a hazai mozikba is megérkezik Jafar Panahi filmje. A közelgő bemutató kapcsán cikkünkben 5 érdekes tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

Hamarosan a mozikban a Cannes-ban a legjobb forgatókönyv díjával kitüntetett Három nő, melyet a Cirko Filmnek köszönhetően a közeljövőben itthon is láthatunk. A produkciót Nader Saeivar forgatókönyve alapján Jafar Panahi rendezte (Taxi Teherán, Pályán kívül), aki a forgatókönyv megírásából is tevékenyen kivette a részét, de szereplőként is látható a neve a stáblistán. A főbb szerepeket Behnaz Jafari, Marziyeh Rezaei, Maedeh Erteghaei és Narges Delaram alakítják.

Íme tehát 5 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Jafar Panahi rendező önmagát alakítja a filmben.
  • Marziyeh Rezaei filmes debütálása.
  • Jafar Panahi és társforgatókönyvírója, Nader Saeivar elnyerték a Legjobb forgatókönyvnek járó díjat a 2018-as Cannes-i Filmfesztiválon.
  • A Három nő versenyben volt az Arany Pálmáért a 2018-as Cannes-i Filmfesztiválon.
  • A Három nő Jafar Panahi negyedik olyan filmje, amelyet annak ellenére forgatott le, hogy Iránban 20 évre eltiltották a rendezéstől.

Hazai premierdátum: 2018.09.13.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni:

95 Három nő  (2018)

dráma

A híres színésznő, Behnaz Jafari felkavaró videoüzenetet kap. Egy vidéki lány küldte, aki segítségért kiált: elnyomó családja nem engedi, hogy a teheráni színiakadémián... több»