Harry Potter 8 a Legendás állatok 4 helyett?

A múlt hét folyamán megérkezett a mozikba a Legendás állatok és megfigyelésük - Dumbledore titkai, amely úgy tűnik, hogy enyhén szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A produkció 42 millió dolláros bevétellel nyitott az amerikai mozikban, amely igencsak elmarad a Grindelwald bűntettei nyitóhétvégén behúzott 62 millió dolláros bevételétől. Egy biztos: a Warnernél most alaposan elgondolkodnak ezen a teljesítményen, noha fontos megjegyezni, hogy az európai országokban jóval nagyobb érdeklődésre tartott számot a film.

Annak ellenére, hogy a jövő bizonytalan a franchise számára, a Warnernél nem hoznak egyhamar döntést a folytatásról, noha máris felröppent a hír, hogy a stúdió a Legendás állatok filmszéria helyett egy régi alapanyaghoz nyúl.

2016-ban jelent meg J. K. Rowling Harry Potter és az elátkozott gyermek című drámakötete, amely a klasszikus regényfolyam lezáró epizódja. Színpadi műként hatalmas sikert aratott a történet, a filmes adaptáció lehetősége viszont mostanáig fel sem merült.

Egyes elméletek szerint a Legendás állatok szériát talán azért is övezi jóval kisebb érdeklődés, mint a klasszikusnak mondható Harry Potter történeteket, mivel a rajongók egyszerűen hiányolják az ikonikus karaktereket. Mindezt az is alátámasztani látszik, hogy az idei év elején az HBO Max műsorkínálatában debütált Visszatérés Roxfortba című műsor hatalmas sikernek örvendett a streamingszolgáltató műsorkínálatában.

A 32 éves Daniel Radcliffe tökéletes korban van ahhoz, hogy ismét eljátssza Harry Pottert a történetben, ám mint korábban kiderült Rupert Grint és Emma Watson nem igazán vágynak hasonló babérokra.

dráma | fantasy | kaland | misztikus

Harry, Hermione és Ron visszatérnek Roxfortba, hogy elpusztítsák az utolsó horcruxot. Mivel Voldemort egyre erősebb, és már a Mágiaügyi Minisztérium is a kezében van, minden... több»