Hát ez James Cameron valódi célja az Avatar-filmekkel

James Cameron nemrégiben Robert Rodriguezzel beszélgetett az Avatar: A víz útja című filmjéről, amely során azt is megemlítette, valójábavmilyen ambíciói is vannak a sagával kapcsolatban.

Mint kiderült, a rendező egy Tolkien vagy George Lucas univerzumához hasonlót szeretne létrehozni. Bár a második részre tizenhárom évet kellett várni a nézőknek, az is biztosra vehető, hogy mostantól kezdve gyakrabban számíthatnak Avatar megjelenésekre, hiszen Cameron 5 részesre tervezi a teljes franchise-t.

A kanadai filmrendező a Variety-ben Robert Rodriguezzel folytatott beszélgetés során nem rejtette véka alá ambícióját, hogy J.R.R. Tolkien vagy George Lucas világához hasonló világot építsen ki.

“Vannak ezek az epikus tájak, és ez az epikus történet is. Olyan univerzumot próbáltam létrehozni, mint a Star Wars vagy a Gyűrűk Ura. Egy olyan világot, amely megmarad, amelyet az emberek meglátogathatnak és élvezhetnek az idők során” - mondta Cameron.

“Ha megnézzük például A hatalom gyűrűit, a több szálon futó történettel és érdekes karakterekkel, én is erre törekedtem. De volt egy vezetőjük. Nem volt útikalauzom. Meg kellett írnom egy saját Szilmarilokat és egy saját jegyeztet” - tette hozzá a rendező.

“Ha megnézzük, hogyan csinálta George Lucas az általa teremtett univerzumban, ami észbontó, úgy döntött, hogy minden bioszférának, minden kultúrának saját bolygója van a galaxison belül. És az őslakos kultúrákról végzett kutatásaim során láthattam a különböző eszmék, ruhák, hiedelmek valóságos robbanását. Azt hittem, annyi filmet tölthetek egyedül a Pandorán, amennyit csak akarok, csak felfedezem a különböző helyeket” - mondta Cameron.

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Közel 13 évvel az Avatar első részének bemutatása után James Cameron elkészítette a folytatást, amely Pandora rejtett vízi világába kalauzolja a nézőt. Jake és Neytiri... több»