Hát ez történt a Tinder-csalóval a Netflix dokumentumfilmje után

Általában a Netflix saját készítésű dokumentumfilmjei nagyon jól szoktak teljesíteni, és ez most is így van. Február legelején került a legnagyobb streaming szolgáltató kínálatában A Tinder-csaló, amely azóta is a nézettségi toplista élén trónol. A film egy néhány évvel ezelőtti dollármilliós csalás történetét meséli el.

Az elmúlt években valóságos virágkorukat élik a különféle internetes párkereső oldalak és alkalmazások. Ezek közül is a Tinder az egyik leghíresebb, legnépszerűbb applikáció. Többek közt itt is vadászott áldozataira Shimon Hayut, akit ma már mindenki csak a Tinder-csalóként emleget. Hayut ugyanis végtelenül gusztustalan és még annál is bicskanyitogatóbb módját találta nem épp olcsó életvitelének finanszírozására.

Több párkereső oldalon és alkalmazásban is a dúsgazdag izraeli Lev Leviev fiának, Simon Levievnek adta ki magát. Minden közösségi média oldalán olyan képeket közölt magáról, amelyek azt sugallták, hogy a világ egyik leggazdagabb agglegénye ő, aki mellé jóképű és az igaz szerelmet keresi. Tehát ő az ideális fehér lovag nők milliói számára.

Igen ám, csakhogy ebből természetesen egy szó sem volt igaz. Ez eddig még csak szimplán szánalmas lenne, de Hayut több nőt is valósággal behálózott és ilyen-olyan indokokkal rengeteg pénzt csalt ki tőlük. A dokumentumfilm állítása szerint ez az összeg elérte a 10 millió dollárt, amiből aztán tovább finanszírozta csaló álgazdag (vagy ekkor már valóban gazdag) életmódját.

A dokumentumfilm három áldozatának történetét meséli el, akik most közösségi gyűjtésen próbálnak meg pénzhez jutni, mivel a csaló miatt egész életüket tönkre tevő adósságba hajszolták magukat. De mi történt azóta Shimon Hayuttal, aki a film szerint továbbra is aktívan keresi „élete párját” a Tinderen?

Nos, a Tindert és több más párkereső oldalt üzemeltető cég közleménye szerint valójában a dokumentumfilm téved. Maga a botrány, amelyről szól 2019-ben robbant ki, ők is ekkor szereztek tudomást a férfi ténykedéséről. És ekkor az összes ismert profilját törölték is minden általuk üzemeltetett oldalról. Emellett azt is hozzátették, hogy tudomásuk szerint Shimon Hayut az ő platformjaikon azóta sem aktív.

A férfi egyébként a dokumentumfilm bemutatója után törölte több közösségi médiás oldalát is, de még ezt megelőzően azt írta, hogy hamarosan jelentkezni fog a saját verziójával. Amíg megtalálja a módját, hogy a lehető legtapintatosabb formában tárja ezt a világ elé, mindenki szeretetét és nyitottságát kéri…

dokumentum | krimi

Egy csaló a közismert és elterjedt társkereső appot használja arra, hogy nőket hálózzon be, és több millió dollárt kényszerítsen ki belőlük. több»

Rendező: Felicity Morris