Egy nappal azt követően, hogy Oscar-díjra jelölték a Bohém rapszódiát, leleplező cikk számolt be Bryan Singer szexuális zaklatásairól.

Négy férfi vádolja a Bohém rapszódia rendezőjét, Bryan Singert az Atlantic cikkében, hogy évekkel korábban szexuálisan zaklatta őket. A cikk szerzői, Maximillian Potter és Alex French egy éven át nyomoztak a rendezőt érintő zaklatási ügyekben, ez idő alatt több tucat forrással találkoztak.

A vádlók közül egyedül Victor Valdovinos vállalta névvel az interjút, aki azt állítja, hogy tizenhárom éves korában Az eminens című film forgatásán, amin statisztaként vett részt, a direktor a beleegyezése nélkül fogdosta. A további vádlók elmondásai szerint Singer szexuális kapcsolatot létesített velük, holott egyikük sem volt még nagykorú.

A direktor ügyvédje minden vádat tagad, de Singer is azonnal reagált az általa lejáratónak tartó cikkre, melyet egyszerűen homofób mocskolódásnak nevezett.

Singer 2014-ben már átélt egy hasonló botrányt, de a Michael Egan által indított ügyet elutasított a bíróság, 2017-ben azonban ismét robbant a bomba, amikor Cesar Sanchez-Guzman is nemi erőszakkal vádolta meg a direktort.

Singert a Bohém rapszódia forgatásának vége előtt rúgta ki a stúdió felelőtlen és botrányos viselkedése miatt (több alkalommal egyszerűen nem jelent meg a forgatáson). A rendező egyébként nem jelent meg a Golden Globe-díjátadón, ahol a filmje elnyerte a legjobb drámának járó díjat, és a stáb sem köszönte meg neki a munkáját.