Helen Mirren könyörgött Vin Dieselnek

A Halálos iramban széria híres arról, hogy minden részben rátesz egy lapáttal mindenre, amit az előzőben mutattak. És ez nem csak arra igaz, hogy minél nyakatekertebb mutatványokat hajtanak végre az autókkal. De arra is, hogy minden filmben kiderül, van egy még nagyobb kutya, egy még veszedelmesebb ellenség, egy még titokzatosabb alak, aki a szálakat mozgatja.

Az egyik ilyen figura a Jason Statham által játszott Deckard Shaw volt, aki a fivére miatt esküdött bosszút Dom Toretto és csapata ellen. Végül őt is sikerült legyőzniük, hogy aztán később még szövetkezzenek is vele. De aztán persze kiderült, hogy van még nála is dörzsöltebb ember a világon. Méghozzá az édesanyja, Queenie, akit Helen Mirren alakított eddig három filmben is.

Először a 2017-es Halálos iramban 8-ban láthattuk, majd felbukkant a Halálos iramban: Hobbs és Shaw történetében is, legutóbb pedig a Halálos iramban 9-ben szerepelt. Általában csak néhány rövidebb jelenetet kapott, de ez is elég volt, hogy Helen Mirren megalapozza Queenie sajátos jelenségét a Halálos iramban univerzumban.

Érdekesség, hogy a szerepért a színésznő nem csak lobbizott, de valósággal könyörgött. Egy interjúban mesélt erről Helen Mirren, aki elmondta, amikor először találkozott Vin Diesellel, azonnal rárepült a témára. Nem szégyelli bevallani, hogy minden szégyenérzet nélkül szó szerint könyörgött neki, hogy szerepelhessen egy Halálos iramban filmben.

Vin Diesel pedig megígérte neki, hogy megtesz mindent, ami tőle telik. Végül ez elégnek is bizonyult, mert Helen Mirren nem csak egy, de mostanra már három filmben is felbukkant és teljesíthette azt a vágyát is, hogy egy olyan nagy és szélsebes luxusjárgányt vezessen.