Hétvégi filmpremierek: 5 újdonság, amiről nem érdemes lemaradnod (mozi és streaming, 24. hét)

A csütörtök mindig a hét egyik legfontosabb napja a mozirajongók számára, hiszen hagyományosan ezen a napon debütálnak az újdonságok a vásznon. Ezen a héten sincs ez másképp. De azokra is gondoltunk, akik az előttünk álló hétvégén valamiért nem tudnak elmenni a moziba. Hoztunk nektek öt új premierfilmet, amit a hétvégén nézhettek meg: kettőt a mozikban, hármat pedig a Netflix, a Disney+ és a Telekom TVGO valamelyikén.

A DC moziverzumának úgy kell egy új sikerfilm, mint egy falat kenyér. Ezért is lehet különösen érdekes a ma debütáló Flash – A Villám. A népszerű karakter már több filmben is szerepelt korábban, de ez most más mint a többi. A történet főhőse, Barry a családján akar segíteni úgy, hogy megpróbálja megváltoztatni a múltat. Ez sikerül is neki, de egy olyan alternatív jelent hoz létre, amelyben Zod tábornok a Föld leigázásával fenyeget és a szuperhősök sem azok, akiknek addig gondolta őket. A film legnagyobb ütőkártyája éppen ez, hiszen feltűnik benne két Batman is: Ben Affleck mellett Michael Keaton is visszatér karrierindító ikonikus szerepéhez.

Szintén a mozikban debütál ma az Elemi, a Disney és a Pixar vadonatúj animációs filmje. Ez egy olyan városban játszódik, ahol egymás mellett élnek a tűz-, víz-, föld- és levegőlakók. Parázs, a talpraesett, gyors észjárású és tüzes fiatal nő, illetve Örvény, a mókás, életvidám, laza srác találkozása alapjaiban változtatja meg mindazt, amit az őket körülvevő világról hittek.

Ami pedig a streaming szolgáltatókat illeti, a Netflix a története egyik legnagyobb sikerfilmjének folytatásával várja ma az előfizetőket: végre megérkezik a Tyler Rake: A kimenekítés 2. Az első rész végén bár azt hihettük, hogy nem éli túl a küldetését, a főhős végül csak megmenekül. Ez pedig azt jelenti, hogy amint felépült életveszélyes sérüléseiből, máris új munkát vállal. Ezúttal egy bármire képes grúz maffiavezér bérli fel, hogy szöktesse meg a családját egy börtönből. És ez pontosan olyan lehetetlen vállalkozásnak tűnik, mint amilyennek elsőre hangzik.

Nem csak a DC kínál szuperhősmozit erre a hétvégére, hanem a Marvel is. Az ő oldalukon A Hangya és a Darázs: Kvantumánia premierje érdekes, amely a TelekomTVGO-n esedékes a mai napon. A Marvel Cinematic Universe ötödik fázisát elindító filmben a hőstársak, Scott Lang és Hope Van Dyne folytatják kalandjaikat Hangyaként és Darázsként. Hope szüleivel, Hank Pymmel és Jane Van Dyne-nal egyetemben az egész család a Kvantumvilágban találja magát, ahol különös lényekkel találkoznak és olyan felfedezőútra indulnak, aminek során rájönnek, hogy amit lehetségesnek hittek, az eltörpül a valóság mellett.

És, ha már Marvel filmet említettünk, akkor mindenképpen a hét egyik legizgalmasabb premierje a Stan Lee dokumentumfilmé. A Disney+-ra érkező doku bemutatja a világ leghíresebb és legnépszerűbb képregényírójának teljes történetét. Hogyan született meg Pókember, a Bosszúállók és a többi ikonikus szuperhős karaktere, ki volt valójában Stan Lee? Ezekre a kérdésekre kapunk választ a ma debütáló dokumentumfilmben.