Újabb hétvége, újabb Netflix-kedvenc Magyarországon. A legnagyobb streaming szolgáltatónál nem könnyű a királyok élete, hiszen közönségkedvencek jönnek és közönségkedvencek mennek. Ha egy-egy sorozat vagy film néhány napnál tovább az élen tud maradni, akkor az már nagyon nagy teljesítmény.

Bemutatója után jó ideig A Bridgerton család volt hazánk kedvenc netflixes sorozata, ám múlt héten már legyőzőre is talált. Méghozzá egy bosszúra éhes mestertolvaj személyében. Akkor ugyanis mindenki az új sorozatra, a Lupinra volt kíváncsi.

De immár ez is csak múlt idő, mert a mögöttünk hagyott hétvégén ismét új királyt avattak a Netflix hazai nézői: immár a Végzet: A Winx Saga az aktuális magyar kedvenc. Még úgy is, hogy egyébként a kritikusok nincsenek tőle elragadtatva.

A Végzet: A Winx Saga érdekessége, hogy egy Nickelodeon rajzfilm-sorozat alapján készült, és ez is az utóbbi években nagy népszerűségnek örvendő varázslást dolgozza fel. A történet egy különleges iskolában játszódik, ahol tündérek tanulják uralni a bennük rejlő természetes mágiát. Mint kiderül, ennek forrása az érzelmek, minél erősebbek, annál erősebb a mágia is. És persze mint mindig, itt is vannak titokzatos gonosz lények – ezúttal perzselteknek hívják őket –, akik a tanulók életére törnek.

A Végzet: A Winx Saga tehát jelenleg a legnézettebb sorozat a Netflixen hazánkban, ami elsősorban az előfizetők kíváncsiságának köszönhető, hiszen csupán alig néhány napja debütált a kínálatban. Hogy hosszabb távon is megmarad-e az érdeklődés iránta, azt nehéz lenne megmondani. Az első évad mindössze hat epizódból áll, vagyis akik rákattantak a hétvégén, jó eséllyel már ki is pörgették.

A kritikusok egyébként nem nagyon vannak elájulva a sorozattól, a Rotten Tomatoes oldalán jelenleg 33 százalékon áll. Ehhez képest viszont ugyanitt a nézői szavazatok alapján már sokkal jobb a helyzete: 84 százalékos tetszési indexet mutathat fel. Itt, a Mafabon egy picit szigorúbbak vele a nézők: jelenleg 64 százalékos mutatóval rendelkezik.