Hivatalos, Carrie Fisher nem lesz benne a Star Wars IX-ben

A tragikus hirtelenséggel elhunyt színésznő fivére a múlt héten még bizakodó hangon szólt Carrie Fisher szerepéről a következő Star Wars filmekben.

Bár Todd Fisher ennek ellenkezőjére utalt múlt héten, a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy tiszta vizet öntött a pohárba. A Lucasfilm a színésznő halála utáni nyilatkozatában arról írt, hogy a Zsivány Egyessel ellentétben a Star Wars: Skywalker kora-ben nem szándékoznak CGI-jal feléleszteni Leia hercegnő karakterét, arról azonban eddig nem volt szó, hogy vajon korábban leforgatott jeleneteket felhasználnak-e majd a filmben.

"A nyolcadik résszel minden lezártunk, Carrie zseniális volt a filmben" - mondta Kennedy a Good Morning America-nak adott interjújában. "Boldogok vagyunk, hogy be tudtuk fejezni a forgatást még nyáron. Sajnos Carrie elhunyt, amikor gondolatban már a kilencedik epizódnál jártunk. Még nem készültünk el a forgatókönyvvel. Januárban az elejétől kezdtük. Szomorú, de Carrie nem lesz benne a kilencedik epizódban" - tette hozzá.

Fisher december 8-án egy Londonból Los Angelesbe tartó gépen kapott szívrohamot, és bár úgy tűnt, sikerült stabilizálni az állapotát, azonban nem sokkal később a kórházban életét vesztette.

A színésznő utolsó filmje, Rian Johnson rendezésében készülő Star Wars: Az utolsó jedik december 14-től látható a hazai mozikban.