Hivatalos, jön a Trainspotting 2A kép forrása: slashfilm.com

Danny Boyle hatalmas bejelentést tett a Telluride Filmfesztiváron.

Múlt héten hivatalosan is elrajtolt a 2015/16-os fesztiválszezon, melynek egyik nagy esélyese Danny Boyle legújabb filmje, a Steve Jobs című életrajzi film.

Gettómilliomos Oscar-díjas rendezője a Deadline-nak adott interjújában véget vetett a hosszú évek óta húzódó pletykáknak, és elmondta, hogy végre elkészíti az 1996-os kultikus Trainspotting folytatását.

'Mind a négy főszereplő vissza akar térni, és meg akarja csinálni a folytatás' - árulta el. 'Most már minden csak az időpont egyeztetésen múlik, ami kettejük számára kissé bonyolult, ugyanis amerikai tévésorozatokban játszanak' - utalt Jonny Lee Millerre (Sherlock és Watson) és Robert Carlyle-ra (Egyszer volt, hol nem volt).

A Trainspotting szerzője, Irvine Welsh 2002-ben T2: Trainspotting címmel adta ki a folytatást, melyből az eredeti film forgatókönyvírója, John Hodge már el is készítette az első vázlatot.  

Ewan McGregor, aki Boyle filmjében nyújtott alakításának köszönhetően tört be Hollywood élvonalában már decemberben arról beszélt, hogy bízik abban, hogy 2016-ban megkezdődhetnek a folytatás munkálatai.