Lassan, de biztosan egyre szaporodnak a karácsonyi mozik a különféle streaming-szolgáltatók kínálatában. Ez alól természetesen a Netflix sem kivétel, amely már eddig is bedobott pár ilyen filmet. Holnap pedig egy újabb debütál. Mit lehet tudni a Noel naplója című romantikus drámáról?

A sztori

A Noel naplója Richard Paul Evans 2017-ben megjelent azonos című bestsellerének adaptációja. A történet maga is egy sikeres íróról, Jacob Turnerről szól, aki nem sokkal karácsony előtt üzenetet kap vidékről. Egy ügyvéd keresi fel azzal, hogy édesanyja elhunyt és rendeznie kellene a hagyatékát.

Jacob húsz év után tér vissza szülővárosába, ahonnan tinédzserkorában épp az elmebeteg édesanyja üldözte el. Most nem csupán a rá hagyott birtokkal és egyéb örökséggel kell kezdenie valamit, de magában is rendeznie kell az évtizedek óta eltemetett fájdalmat, amelyet gyerekkorában az anyjától kellett elszenvednie.

Jacob a házban talál egy naplót, amely sok kérdésére választ adhat. Emellett megismerkedik Rachellel is, aki az anyja szolgálatában álló ápolónő lánya. Mikor Jacob megtudja, hogy az apja még mindig életben van, együtt indulnak el megkeresni őt.

Kiket láthatunk, kik készítették?

A film főhősét, Jacobot Justin Hartley alakítja, míg Rachelt Barrett Doss játssza el. Mellettük a fontosabb szerepekben James Remar, Essence Atkins (Jacob szüleit alakítják) és Bonnie Bedelia (egy a fiatalokat segítő szomszéd) is feltűnik. Rajtuk kívül kisebb-nagyobb szerepekben láthatjuk Gina Junt, Aaron Costa Ganist és Andrea Sooch-t is.

Richard Paul Evans a forgatókönyv megírásából is kivette a részét Rebecca Connor és David Golden közreműködésével. A rendezői széket Charles Shyer foglalta el, aki a '90-es években olyan mára klasszikussá vált filmeket készített, mint az Örömapa és Örömapa 2..