Hoppá, ezt a Marvel-szuperhőst alakíthatja Nicolas Cage egy élőszereplős adaptációbanA kép forrása: YouTube/NowCentric

A múlt hónap óta kering a hír (pletyka...?), hogy az Oscar-díjas Nicolas Cage "komoly tárgyalásokat" folytat a Pókember - Irány a Pókverzum című filmben játszott szerepéről egy élőszereplős "Pókember Noir" sorozat verziójához...

Az Austinban megrendezett SXSW fesztiválon, ahol az új filmjét, az Arcadiant népszerűsítette, Cage megerősítette ezeket a híreszteléseket!

"Nos, azt mondhatom, hogy beszélgettünk. Nem titok, hogy imádom a karaktert" - árulta el Cage - "Úgy gondolom, hogy a karakter egy újabbfajta mash-upot nyújt. Kombinálhatom a kedvenc Hollywood aranykori hőseimet, azaz Robinsont, Cagney-t, Bogartot, egy olyan karakterrel, amelyet, azt hiszem, széles körben Stan Lee remekművének tartanak [...] de még semmi sem végleges. Ez még csak előzetes beszélgetés."

A színészklasszisok említése nem is olyan megdöbbentő, hiszen a "Pókember Noir" várhatóan az 1930-as évek New Yorkjában játszódik majd, így a filmben Pókinak különböző gengszterek ellen kell majd harcolnia.

Peter Parker Pók-Noir változata - akit a már említett Pókember: Irány a Pókverzum című filmben és annak folytatásában láthattunk röviden -, magánnyomozó, és ahogy a neve is sugallja, a róla szóló alkotás sötétebb/érettebb hangvételű lesz, mivel a noir műfajban fog játszódni.

A Sony Television és az Amazon Prime Video korábban Steve Lightfootot bízta meg a "Spider-Man Noir" showrunnereként, miután ő írta a Marvel - A megtorló Netflix sorozatváltozatát, amelynek főszereplője Jon Bernthal volt.

Kíváncsian várjuk tehát, hogy Cage végül elköteleződik-e a "Spider-Man Noir" projekt mellett, és hogy kik kerülnek még az alkotógárdába! Főként, mivel a noir projektek ismertek a két kapura játszó femme fatale-okról, a bajtársaikat hátbaszúró cimborákról és a mindenféle "mókás" gonosztevőkről...