85 Star Trek  (2009)

Annak ellenére, hogy a 2009-ben mozikba került Star Trek reboot hatalmas sikernek örvendett, majd pedig a további folytatások is egyaránt pozitív rajongói és kritikusi fogadtatásban részesültek, az utóbbi években mégis kissé döcögősen alakult a franchise sosra.

Noha Star Trek: Discovery sorozat igencsak nagy népszerűségnek örvend, 2020. januárjában pedig végre elstartol a Picard, felmerül a kérdés, hol maradtak az egészestés mozifilmek az utóbbi időben.

Oké, Quentin Tarantino kapcsán többször is felmerült már, hogy a legendás rendező utolsó alkotása egy Star Trek film lesz majd, mindez azonban továbbra is eléggé ködös értesülésnek tekinthető.

A ViacomCBS elnöke, Bob Bakish azonban egy igencsak izgalmas bejelentést tett az idei Média és Telekommunikációs konferencián, miszerint a több Star Trek film előkészületei is javában zajlanak már. Mindez azért is vehető készpénznek, hiszen az egyik legnagyobb akadály egy új Star Trek produkció elkészítése előtt a Viacom és a CBS közötti jogi viták számítottak, mindazzal, hogy a két vállalat az idei évben egyesült, sok minden meg is oldódott.

„A ViacomCBS számos minőségi tartalmat készül gyártani és közreadni saját platformjain keresztül” – jegyezte meg Bakish, aki mindezek kapcsán azt is elárulta a The Hollywood Reporter magazinnak, hogy egyenesen két Star Trek film is készülőben van.

A franchise rajongói tehát örülhetnek, azoknak pedig, aki most ismerkednének a legendás szériával, figyelmébe ajánljuk a J.J. Abrams rendezésű Star Trek fenti előzetesét.