Horror válasz a Jurassic Worldre: Ezt a háborús, dinoszauruszos sci-fit látni kell!

Ha dinoszauruszokról van szó filmes körökben, akkor nyilván mindenkinek a Jurassic Park és a Jurassic World franchise jut eszébe. Nem véletlen, mert bár a múltban számos mai szemmel megmosolyogtató dinós film készült, ezek nem csak a témát tették népszerűvé, de a maguk módján a filmipart is megreformálták. De legalábbis az 1993-as legelső, még Steven Spielberg által rendezett Jurassic Park mindenképpen.

Mint köztudott, e filmek mind 24979 regényein alapulnak és vitték mozivászonra annak kalandos történeteit. Éppen ezért, bár megannyi ijesztő és izgalmas jelenetben bővelkednek, ezek mindegyike inkább kalandfilm. Ám a legfrissebb hírek szerint most készülőben van egy olyan alkotás, amely a kalandos elemeket horrorra és sci-fire cseréli.

Az egyelőre pontos cím nélküli projekt szintén egy könyvsorozaton alapul, de ezt már Ethan Pettus jegyzi. Az eddig két kötetet megélt sorozat (a harmadik hamarosan megjelenik) a Primitive War címet viseli. A cselekmény pedig 1968-ban, a vietnámi háború kellős közepén játszódik.

Egy mentőakció katonái állnak majd a középpontban, akiket azért vezényelnek egy sűrű dzsungellel benőtt völgybe, mert ott korábban nyoma veszett egy zöldsapkás alakulatnak. A mentőakció résztvevői hamarosan kiderítik, kik vagy pontosabban mik felelősek katonatársaik eltűnéséért: dinoszauruszok. Megkezdődik a menekülés és a harc a puszta túlélésért a dzsungel kellős közepén, ahol egyébként sem az ember szokott a tápláléklánc csúcsán trónolni.

A filmet a hírek szerint az a Luke Sparke rendezheti (és állítólag a forgatókönyvet is ő maga írja), aki eddig csak fájdalmasan rossz, kifejezetten DVD-re szánt sci-fiket tett le az asztalra. Ennek fényében egyelőre nehéz lenne fényes jövőt jósolni a projektnek, de egy esélyt mindenképp megérdemel.

És persze arról se feledkezzünk meg, hogy a  Jurassic World: Világuralom idén júniusban érkezik a hazai mozikba. Ha lemaradtál volna a magyar szinkronos előzetesről, idelent pótolhatod.

akció | kaland | sci-fi | thriller

SkyShowtime (2023.02.14.)

A 2015-ben megjelent Jurassic World egy teljesen új fejezetet nyitott Steven Spielberg által megteremtett kultikus franchise történetében. Négy évvel a Nublar-sziget pusztulása után... több»