Brutális versből készül sorozat

A Cedar Park Entertainment bejelentette, hogy egy új Stephen King-adaptációval, egy horrorsorozattal készülnek, az alapanyag pedig nem mást, mint az író egyik pár oldalas verse, A csonttemplom.

Chris Long és David Ayer projectje egy, eredetileg a 60-as években született versen alapszik, aminek elveszett ugyan az eredeti verziója, de később ismét az író eszébe jutott, és meg is jelent a 2015-ös A Rémálmok bazára című novelláskötetben.

A vers 32 utazóról szól, akik egy expedíción vesznek részt a mitikus Csonttemplom melletti dzsungelben, és csak kevesen élik túl – ők regélik el a többiek szörnyű és válogatott halálát.

Stephen King munkásságát nem lanyhuló lelkesedés övezi a filmkészítők körében: jelenleg is több King-adaptáció munkálatai folynak. Készül az Az második része, aAz - 2. fejezet, illetve egy másik sorozat, a Castle Rock, amelyben az író leghíresebb karakterei tűnnek fel egymás mellett. Ha ez nem lenne elég: bejelentette, hogy ő rendezi a Doctor Sleep-et, amely a Ragyogás folytatása.