Hugh Jackman közel 17 éven keresztül formálta meg Rozsomák szerepet, az X-Men filmekben pedig olyan élő legendákkal volt lehetősége együtt dolgozni, mint Ian McKellen és Patrick Stewart, akik a kezdetek során bőven ellátták tanácsal az akkor zöldfülűnek számító színészt.

Jackman saját bevallása szerint is a 2000-ben megjelent X-Men film volt számára az első komolyabb megbízása. A színész a napokban volt a The Late Show with Stephen Colbert című show vendége, amelyben azt is elárulta, milyen tanácsokkal látta őt el McKellen és Stewart, amelyeket bizony a mai napig meg is fogad.

“Ian egy színházi fenevad, aki azt mondta nekem, hogy ‘Filmben szerepelni nagyon kényelmetlen érzés, de nagyon jól fog kinézni a végeredmény, csak adjam át magam az érzésnek” - jegyezte meg Jackman, majd hozzátette, hogy Patrick Stewart viszont egy életre szóló tanácsot adott neki.

“Nagyon sokat tanultam Patricktől. A legjobb tippet az élethez gyakorlatilag tőle kaptam, szóval nem is feltétlenül a színészetről szól. Azt mondta: ‘Ezt valójában 60 éves koromban tanultam, de bár fiatalabb koromban is rájöttem volna. Adok magamnak egy kis időt a nap kezdetén’  Általában öt órakor ébred, négy órakor, ha forgatásra kell mennie. Felkel az ágyból, megiszik egy csésze teát, majd visszabújik az ágyba, hogy olvasson egy kicsit” - mesélte Jackman.

“Azt mondta, nem olvas újságot, mivel a reggeli hírek feldühítik, nem olvas emailt, mivel azonnal szorongani kezd tőlük. Nem olvas forgatókönyvet sem, attól ideges lesz. Könyvet olvas, így bármi történik a nap további részében, szentelt magára egy fél órát. Így azóta ugyanígy élünk a feleségemmel. Ébredés után iszunk egy csésze kávét, majd visszabújunk az ágyba olvasni” - mondta a színész, majd azt is elárulta, hogy Lear királyt alakítaná legszívesebben, ha színházi darabról van szó.