Így tekintett Harrison Ford Sean Conneryre

Hatalmas gyászban volt a filmvilág, amikor alig több mint egy éve elhunyt az ikonikus skót színész, Sean Connery.

A színész emléke előtt sorban rótták le a tiszteletüket a legnagyobb sztárok, de az egyik legmeghatóbb ilyen gesztus pedig alighanem Harrison Fordtól érkezett. Conneryre emlékezve idézzük fel a szívhez szóló búcsút.

A két színész az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovagon dolgoztak együtt, amelyben Connery a címszereplőt alakító Ford édesapját alakította. Bár évekkel korábban felmerült, hogy az idős színész visszatért volna az Indiana Jones negyedik részében, Connery végül nemet mondott Spielberg felkérésére.

“Az apám volt...bár nem a valóságban, hanem az Indiana Jones 3-ban. De az ember akkor ismeri meg a valódi örömöt, amikor azért fizetnek neki, hogy Sean Conneryvel együtt száguldozzon egy oldalkocsis motorral egy kanyargós hegyi szerpentinen. Istenem, micsoda móka volt, ő most már a mennyekben van, ahol remélem vannak golfpályák. Nyugodj békében, barátom” - írta Ford.

akció | kaland

SkyShowtime (2023.02.14.)

Archeológiát tanít Indiana Jones. Felkeresi egy műgyűjtő, aki azt szeretné, ha Jones professzor megkeresné neki a Szent Grált. Egy tudós már eltűnt, amikor az ereklye után... több»