Így győzték meg Harrison Fordot, hogy térjen vissza a Star Wars IX-ben

A rajongók számára köztudott, hogy annak idején Harrison Ford már A Jedi visszatérben végleges búcsút szeretett volna inteni egyik legikonikusabb szerepének, Han Solónak.

Ford eredeti elképzelései szerint ugyanis Han Solo mártírként halt volna meg a Birodalommal szembeni harc során, George Lucas azonban hallani se akart erről. Közel 32 évet kellett várnia tehát a színésznek, hogy beteljesíthesse végzetét a mozivásznon.

Az ébredő Erőben ugyanis Solóval fia, Ben végzett, akit így végül teljesen elnyelt a sötét oldal, hogy Kylo Renként éljen, Harrison Ford kiírása a filmszériából pedig nem kis döbbenetet váltott ki a rajongókból.

A 2019 decemberében mozikba került Skywalker kora azonban nem kis meglepetést okozott azzal, hogy még egy cameo erejéig visszahozta a karakterét. A film talán egyik leginkább megindító jelenete ugyanis Kylo Ren beszélgetése az apjával, aki ezúttal már csak emlékképként tér vissza, ez az emlék azonban elég erősnek ígérkezik, hogy Han Solo megmentse fiát a sötét oldaltól.

J.J. Abrams pedig egy interjúban elárulta, miként is sikerült rávennie Fordot, hogy még egyszer és utoljára elvállalja a kultikus szerepet. „Felhívtam őt, és megkérdeztem elvállalja-e? Oké, válaszolta erre” – jegyezte meg humorosan Abrams, aki persze ennél bővebben is kifejtette, hogy egy személyes találkozó során elmesélte, pontosan mi is lenne a szerepe a filmben, amelyre alighanem maga a színész is évek óta várhatott, hiszen minden vágya az volt, hogy valamilyen „hasznosságot” találjon karakterében. Ezt kínálta neki Abrams, ami döntő érvnek bizonyult.