Drámai színésznek lenni néha a magánéletben is dráma, nem csupán akkor, amikor bele kell költözni valakinek a bőrébe. Így érzett Cillian Murphy is, aki Christopher Nolan egyik kedvenc színésze, már ötször játszott a rendező a filmjeiben (Sötét Lovag-trilógia, EredetDunkirk), de soha nem találta meg egy olyan főszerep, ami minden színész álma.

„Nyilvánosan és négyszemközt is folyton mondogattam Chrisnek, hogy ha van számomra egy szerepe, és pont ráérek, számíthat rám, nem érdekes, mekkora feladatról van szó – mondta az ír színész legutóbb a The Associated Pressnek. – De a lelkem mélyén igazából azt szerettem volna, ha főszerepet bíz rám. Aztán Chris egyszer csak a maga visszafogott angol módján azt mondta: ’Figyu, írtam egy forgatókönyvet Oppenheimerről. Szeretném, ha te lennél Oppenheimer.’ Meglett a napom.”

Nolan legújabb filmje az atombomba atyjáról szól, aki átírta a modern történelmet, sőt a rendező olvasatában a tudós egész világunkat mindörökre átrendezte a tömegpusztító fegyver megalkotásával. Az első látásra száraznak tűnő téma feldolgozása a nyár egyik legnagyobb és leglátványosabb moziszenzációjának ígérkezik, mert Nolan IMAX formátumban álmodta vászonra a történetet. A rendező a streamelés legádázabb ellenfele, szerinte az igazi moziélmény csak teniszpálya méretű vásznon képes hatni, és most tett is azért, hogy véleményét alátámassza.

A film július 20-tól a magyarországi mozikban.

77 Oppenheimer  (2023)

dráma | életrajzi | történelmi

SkyShowtime (2024.03.21.)

A második világháború egyik legborzalmasabb hozadéka az atombomba feltalálása, amelynek első és egyben utolsó bevetése sokkolta a világot. J. Robert Oppenheimer nevéhez... több»

UIP-Duna