Mark Hamill közel negyven éve része a Star Wars franchise-nak, a tavaly decemberben mozikba került Skywalker korával azonban lezárult egy korszak, és bár a Lucasfilmnek komoly tervei vannak az univerzummal, egy biztos, a régóta ismert arcok már nem térnek vissza többé.

Már elérhető azonban mind a kilenc epizód egy exkluzív Blu-ray kiadásban, amelynek része egy igencsak megható levél Mark Hamilltől, amelyben nem csupán búcsút int a filmszériának, hanem mély köszönetet mond a rajongóknak, és emléket állít Carrie Fishernek is.

“Carrie egyszer azt mondta, hogy a Star Wars a családról szól, és azzá is váltunk az elmúlt évek során. Egy hatalmas közösség  vagyunk, amelynek tagjai megosztják gondolataikat és tapasztalataikat ezzel a történettel kapcsolatban, ez az alapvető érték pedig mindnannyiunkban megvan” - olvasható a levélben.

Noha a kilencedik epizód igencsak megosztotta a rajongókat és a kritikusokat egyaránt, ammil szavai talán valóban nem állnak annyiban távol az igazságtól, hogy az elmúlt évtizedek során a Star Wars az egyik legnépszerűbb franchise lett. 

Ha a filmszéria lezárását talán sokan fenntartásokkal is fogadták, A mandalori sorozat hatalmas sikert aratott, amelynek második évada már idén ősszel debütál a Disney+ műsorkínálatában. Mark Hamill teljes levelét pedig lentebb el is olvashatjátok: