Ijesztő balesetet szenvedett Rami Malek az Oscar-gálán

Rami Malek felért eddigi karrierje csúcsára, amikor vasárnap átvehette a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat a Bohém rapszódiaban nyújtott alakításáért.

A színész rettentő meghatottan állt a színpadon és mondott egy nagyon szívhez szóló beszédet, amiben mindenkinek, akinek köze volt a sikeréhez és a filmhez, köszönetet mondott – nem hagyta ki természetesen a családját sem, illetve új szerelmét, Lucy Boyntont, akivel a forgatás alatt ismerkedtek meg, és azóta látványosan dúl közöttük a szerelem.

A színész azt is megemlítette, hogy ha most visszamenne az időben, és találkozna a gyerek önmagával - aki épp keresi az identitását és a beilleszkedéssel küzd -, és elmondaná neki, hogy ez vár rá, akkor biztos, hogy nem hinné el. Épp ezért tartja fontosnak ezt a szerepet és ezt a történetet: egy meleg bevándorlóról szól, aki egy pillanatig sem szűnt meg önmaga lenni, és ettől a világ a lábai elé borult.

Amikor elvállalta a szerepet, a színész arra gondolt, hogy ez a szerep megváltoztathatja a karrierjét – aztán pár perccel később az is eszébe jutott, hogy véget is vethet neki.

Szerencsére nem így lett – a nagy ünneplésben a színész viszont a gála végén egy hatalmasat esett a színpad széléről, egyenesen a szintén Oscar-díjat nyert Alfonso Cuarón lábai elé. Bár rögtön orvost hívtak hozzá, majd egy csendesebb szobába kísérték, hogy megvizsgálják, a színésznek szerencsére nem lett semmi baja: a díjátadó utáni ünnepségen már úgy bukkant fel, hogy egy hatalmas üveg pezsgőt locsolt szét.