#16

87 Fanny és Alexander  (1982)

(3) (2)

dráma

A Fanny és Alexander című dráma története egy család életének alakulását követi nyomon azt követően, hogy a családfő meghalt. A két gyermek, Fanny és Alexander boldogan... több»

#15

100 Őszi szonáta  (1978)

(2) (2)

dráma | zenés

Az Őszi szonátában Charlotte, a világhírű zongoraművésznő hosszú idő után először látogatja meg lányát, aki egy lelkész felesége. Eva rokkant és lelkileg labilis... több»

#14

67 Kígyótojás  (1977)

(1)

dráma | misztikus | thriller

A 20-as évek Berlinjébe érkezik Amerikából a zsidó származású Abel Rosenberg, öccse, Max és annak elvált felesége, Manuela. Artistaként dolgoznak, míg Max váratlanul... több»

#12

dráma

A film röntgenlenyomat a konvencionális és kispolgári házasság kudarcáról. Két remek színész, Liv Ullmann és Erland Josephson - akik egyúttal Ingmar Bergman állandó... több»

#11

98 Suttogások, sikolyok  (1972)

(1) (2)

dráma

A Suttogások és sikolyok című filmdrámában négy asszony sorsa bontakozik ki a néző előtt. A három lánytestvér egy vidéki házban él házvezetőnőjükkel egyetemben. A... több»

#9

77 Szenvedély  (1969)

(2)

dráma

Andreashoz egy nő kopogtat, hogy telefonálhasson. A nő, Anna ott felejti a férfinál a táskáját, amiben egy levél található, melyből Andreas megtudja, hogy a nő férje egy... több»

#8

84 Farkasok órája  (1968)

(6) (9)

dráma | horror

A festő Johan Borg feleségével, Almával egy kis szigeten levő nyaralóba költözik a nyár idejére. A férfit álmatlanság gyötri, kínlódik, nem találja a helyét. Egy nap torz... több»

#7

89 Szégyen  (1968)

(1) (2)

dráma

Eva és Jan, a zenész házaspár egy magányos szigetre vonul vissza. Egy napon azonban polgárháború szakítja ki õket a törékeny látszategziszenciájukból. A különbözõ... több»

#6

90 Persona  (1966)

(8) (8)

dráma | thriller

Egy ápolónő gondjaira bíznak egy néma színésznőt. A személyiségük lassan összeolvad. több»

#5

90 Úrvacsora  (1963)

(1) (7)

dráma

Egy kis egyházközösség lelkipásztoráról szól a film, akit felesége halála óta egyre keservesebben kínoz a növekvő bizonytalanság Isten létét illetően. Hitét próbának... több»

#4

80 Csend  (1963)

(1) (1)

dráma

Anna fiával, Johannal és beteg nővérével, Esterrel megszállnak néhány napra egy kisvárosban, ahol a helyiek nyelve teljesen érthetetlen számukra. Ez alatt a pár nap alatt nem... több»

#3

dráma

A Tükör által homályosan című Bergman-film történetében Karin megtudja, hogy elmebetegsége, mellyel úgy gondolta megküzdött, gyógyíthatatlan. Martin rájön, hogy bármennyire... több»

#2

93 Szűzforrás  (1960)

(2) (2)

dráma

A Szűzforrás című filmben az érintetlen Karin elindul, hogy családja ajándékát vigye az Úrnak, Húsvét alkalmából. Útközben azonban hegyi pásztorok támadnak rá, s... több»

#1

dráma

Albert, cirkusz igazgató, azonban társulata a csőd szélé áll. Éppen abban a városban vetnek sátrat, ahol a férfi volt felesége él. A férfi visszaakarja szerezni a nőt, ám erre... több»