Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
9
Szereplők
2
Vélemények
45
Képek
1
Videók
 
Riot   2017. 08. 29.

legújabb vélemény

Egyszerűen szerintem nem kell részletezni azt, hogy Bergman mennyire zseniális rendező és alkotó. A Tükör által homályosan egy igazi klasszikus és hangsúlyoznám, hogy nem kultikusfilm. Egy alapfilm, amit minden mozikedvelőnek látnia kell!

 
gabcajz   2016. 06. 21.

Nem egy könnyen emészthető darab. de ettől függetlenül szerintem nagyon érdekes, amihez kell némi türelem és nem is biztos, hogy mindenkinek tetszeni fog. Szerintem egyszerűen látni kell.

 

Bergman Magány-trilógiájának első darabja. Ezt követte az 1963-ban készített Úrvacsora, valamint a szintén 63-as, A Csend című filmjei.

(Král)
 

Régebben tervben volt a címek között a "The Wallpaper" és a "The Tapestry" is.

(Král)
 

Bergmannak az inspirációt Karin karakteréhez egy olyan nő adta, akivel együtt élt még fiatalabb korában. A nő azt állította, hogy hangokat hall, amik bizonyos dolgok megtételére késztetik.

(Král)
 

A film címe Pál apostol Korinthusbelieknek írt levele 13. részének az egyik mondatából ered. "Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről-színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, a mint én is megismertettem."

(Král)
 

Ingmar Bergman és Ulla Ryghe nagyjából két hónapon keresztül vágták a filmet. Reggel 9-kor érkeztek meg általában a vágószobába, és egészen másnap hajnalig dolgoztak az anyagon minden nap.

(Král)
 

Ez volt Bergman első filmje, amit a Farö nevet viselő svéd szigeten forgatott. A rendezőnek olyannyira megtetszett a sziget, hogy később házat is vett rajta.

(Král)
 

1962-ben Ingmar Bergman elnyerte a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon az OCIC-díjat.

(Bogi87)
 

1963-ban BAFTA-díjban részesült (legjobb film).

(Bogi87)
 

1962-ben az Oscar-àtadón legjobb idegennyelvű filmnek vàlasztottàk.

(Bogi87)
 

A filmhez készült forgatókönyv könyvként is megjelent, nem is egy alkalommal.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.