Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
86

Fanny és Alexander (1982)

Fanny och Alexander
Filmadatlap
 
27
Szereplők
3
Vélemények
8
Képek
2
Videók
Fanny és Alexander
 
bbozsi   2020. 02. 16.

legújabb vélemény

Nyilván magas színvonalú film, rétegekkel, felfedeznivalóval, de nekem nem volt annyira magával ragadó, hogy utánainduljak, amire hív, inkább csak örömmel néztem valamit, ami jól láthatóan kimunkált.

 
batukán   2015. 12. 31.

Ez egy igazi művészfilm telis-tele érzelemmel. Bár vannak komor jelenetei, néhol már horrorisztikusak, de mégis életerőt közvetít. Mindenkinek ajánlom.


 
online91   2016. 07. 06.

Az egyik legerősebb, leggyönyörűbb, legfélelmetesebb és legtökéletesebb film, amit valaha láttam. Picit túlzás ez? Igen, de mégis azt kell mondjam, ez egy egyértelműen tökéletes munka, ahogy megírták, megtervezték és megrendezték.

Ewa Fröling
Pernilla Allwin
Ewa Fröling
Allan Edwall
Ewa Fröling
Ewa Fröling
Pernilla Allwin
Ewa Fröling

A film összbevétele 4 971 340 dollár volt (imdb.com).

 

A filmes társadalom annyira dicsérte ezt a filmet, hogy az 1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz című katalógusba is szerepel.

(Norbi)
 

Ingmar Bergman leghosszabb filmje, 312 perces.

(Bogi87)
 

Megnyerte az Oscar-díjat 1984-ben, a Legjobb idegen nyelvű film kategóriában, legyőzve így a magyar Jób lázadása alkotást.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.