Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Bíborszín (1985)

The Color Purple
Filmadatlap
 
31
Szereplők
7
Vélemények
9
Képek
1
Videók

Galéria (9)

Whoopi Goldberg
Whoopi Goldberg
Oprah Winfrey
Whoopi Goldberg
Oprah Winfrey
Willard E. Pugh
Whoopi Goldberg
Whoopi Goldberg
Akosua Busia
Whoopi Goldberg

Videók (1)

 
dailyfilmsan   2022. 02. 10.

legújabb vélemény

1

Az elején idegesített egy kicsit az elnyomás mértéke, ami a filmben megnyilvánult. Nyilván ez is volt a célja a rendezőnek, mert ahogy haladtunk előre, úgy lett felszabadultabb és sokszínű és inspiráló a film. Ez egy sanyarú sorsokat bemutató film, a... több»

 
Artemisia   2018. 01. 15.

4
A bíbor a remény színe

Mélyen megrázó, húsvágó tragédia egy tönkretett életről. Már az első képsorok is lesújtóak és megalapozzák a film reményvesztett hangulatát. A két testvér elszakítása szintén sokkoló,később pedig szomorú látni ahogy az évek múlásával a hősnő, Celie b... teljes kritika»

 
Deku   2017. 10. 25.

0

Nem tetszett, maga a történet jó volt és sajnos jobb is lehetett volna de nem lett. Ebben a filmben semmi eredeti és egyedi nem volt. Elég katyvaszos lett és nem hiszem el, hogy ilyen gyenge filmet képesek kiadni a kezük közül.

 
Vviktor   2016. 09. 19.

0

Érzelmileg, lelkileg nagyon megfogó, elgondolkoztató film, aminek van mondanivalója és tanulsága. Igazi lélekbeható, megdöbbentő dráma, ami végig leköti a figyelmet.

 
Sziszi   2015. 11. 23.

0

Gyönyörű és elképesztően fenomenális ez a film. Óriási alakításokat láthatunk, meg merem kockáztatni, hogy a legjobb film a nyolcvanas évekből!

 
MattesBarca   2015. 12. 12.

0

Lélegzetelfojtó egy történet, szerintem ezt mindenkinek látnia kell. Whoopi Goldbergben én kellemesen csalódtam, mivel eddig csak mindig idétlen szerepekben láttam, itt viszont fenomenálisan alakított. Gyönyörűek a képek és a látvány sem utolsó ebben a filmben. Jól felépített jelenetek és történetszál.

 
Félhelyes Erzsébet   2018. 03. 25.

0

Az egyik legcsodálatosabb film és adaptáció, amit láttam. Rengetegszer néztem már meg és mindannyiszor lelkem mélyéig megrázott. A mély megalázottságból jut el a főszereplő az önmagára találásig és a negatív hős mások elfogadásáig, megértéséig, megsz... több»

A film összbevétele 146 292 009 dollár volt (imdb.com).

 

A Bíborszín bekerült a 2004-ben született filmes listába, az 1001 film , amit látnod kell mielőtt meghalsz-ba.

(Norbi)
 

1985-ben a 5. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Steven Spielberg legidősebb gyermeke a film forgatása közben született, ezért a jelentben, amikor Celie életet ad csecsemőjének, a gyereksírás valójában Spielberg gyermekének sírása.

(rbernadett)
 

A filmet 10 kategóriában jelölték Oscar-díjra, azonban egyet sem nyert meg, ezért ezt a filmet a Oscar történelem egyik legnagyobb vesztesének tartják.

(rbernadett)