A 6 legjobb új film, amit ezen a héten nézhetsz (március 11-március 17)

Az ünnepi hétvégére a mozik és a streaming szolgáltatók is kínálnak a figyelmünkre érdemes alkotásokat. Érkezik például a Disney+ könyvtárába Taylor Swift minden bevételi rekordot megdöntő koncertfilmje, Freya Allan pedig új oldaláról mutatkozik be a mozikban a Vaják után.

Elérhető már Steven Spielberg szívszorító klasszikusa, a Bíborszín musical változata a Telekom Filmpremier kínálatában és nem kell sokat várnunk, hogy Lindsay Lohan újabb kvázi-testcserés romkommal térjen vissza a képernyőkre.

Íme, 6 film, amit a hétvégén a mozikban vagy a kanapé kényelméből élvezhetsz!

#6

73 Bajnokok  (2023)

(9)

dráma | sportfilm | vígjáték

SkyShowtime | Telekom TVGO

A film középpontjában egy kosárlabdacsapat áll, amely egy tökéletlen, de elkötelezett edző, Marcus vezetésével edz és versenyez a Speciális Olimpián. több»

A 2023-as sportvígjáték-dráma Bobby Farrelly szóló rendezői debütálása, Mark Rizzo forgatókönyvéből. A film a 2018-as azonos című spanyol film angol nyelvű remake-je. A film főszereplője Woody Harrelson, aki egy temperamentumos kis ligás kosárlabdaedzőt alakít, akinek egy letartóztatás után közmunkaként egy értelmi fogyatékos játékosokból álló csapatot kell edzenie. A Rotten Tomatoes-on a 128 hivatalos kritika 59 százaléka pozitív, az átlagos értékelés 5,8/10. A kritikusok konszenzusa így hangzik: "Bár a nyilvánvaló felemelő próbálkozások gyakran lekezelőnek hatnak, a Bajnokok egy elég kedves vígjáték, néhány komolyan tehetséges sztárral". Március 15-től a SkyShowtime műsorán.
#5

zenés

Disney+

Az idei évben Taylor Swift a zenében elérte azt, amit Barbenheimer a filmben. Megdöbbentő izgalom tört ki világszerte, ahogy rajongók milliói a közösségi médiában fejezik ki... több»

A Sam Wrench által rendezett film az Eras Tour, Swift 2023-2024-es koncertkörútját dokumentálja. A forgatás 2023 augusztusában zajlott három koncerten a kaliforniai Inglewoodban található SoFi Stadionban, 10-20 millió dolláros költségvetéssel, a SAG-AFTRA pedig engedélyezte a gyártás folytatását a 2023-as sztrájkja közepette. A film végül 2023. október 13-án került világszerte a mozikba és hamar minden idők legnagyobb bevételt hozó koncertfilmje lett, 261,6 millió dollárt keresett világszerte a limitált mozifilmes futamidő alatt. A kritikusok elismerően nyilatkoztak róla, többségük dicsérte a rendezést, a látványt, az energiát, valamint Swiftet. A film az énekes-dalszerző hatodik koncertkörútjának "filmes feldolgozása". Swift diszkográfiáját 10 felvonásban ("korszakokban", azaz érákban) mutatja be. A Disney+ könyvtárában érheted el, március 15-től.
#4

fantasy | romantikus | vígjáték

Netflix

Amikor élete szerelme eljegyzi a legjobb barátnőjét, Maddie félreteszi az érzéseit, hogy koszorúslány legyen az írországi esküvőjükön. Napokkal a pár esküvője előtt Maddie... több»

Mindig koszorúslány, sohasem menyasszony - kivéve persze, ha a legjobb barátnőd megtalálja élete szerelmét, te pedig spontán igaz szerelmet kívánsz magadnak, majd varázslatos módon a barátnőd pasijának menyasszonyként ébredsz fel... Uhh... Újab testcserés vígjáték Lohantől. Az Irish Wish/Az ír kívánság a félénk könyvszerkesztő Maddie Kelly (Lohan) természetfeletti, romantikus önfelfedező útját követi. "Szellemíróként dolgozik egy írónak, akibe persze reménytelenül szerelmes, és azt várja, hogy ő is szeresse őt" - meséli Lohan a Tudumnak. De amikor a viszonzás elmarad, a lány a saját kezébe veszi a dolgokat - csakhogy rájön, hogy a romantikus fantáziák nem mindig állják meg a helyüket a valóság kíméletlen fényében...A film Lohan és a Netflix kétfilmes kreatív együttműködésének első darabja és március 15-től érhető el a platformon.
#3

73 Bíborszín  (2023)

(3)

dráma | musical

Telekom TVGO | TV-ben (HBO 2, csütörtök 01:33)

Alice Walker regényének zenés feldolgozása, amely az 1900-as évek elején délen élő afroamerikai nők élethosszig tartó küzdelméről szól. több»

Steven Spielberg - aki az eredeti Oscar-díjra jelölt filmet rendezte Alice Walker írónő 1982-es, azonos című regénye alapján - producerként működött közre a filmmusical-adaptációban Oprah Winfrey mellett, aki eredetileg Sofia szerepét játszotta az 1985-ös produkcióban. "A Bíborszín 1985-ben a legnagyobb és legfontosabb dolog volt, ami valaha történt velem, és az is marad" - mondta Oprah a filmről. Az új változat "merész újragondolása a szeretett klasszikusnak", amely "három nő rendkívüli testvériségéről szól, akiket egy eltéphetetlen kötelék fűz össze" - olvasható a film hivatalos leírásában. Már nézheted a Telekom Filmpremier könyvtárában!
#2

horror

Apja (Peter Mullan) halála után Iris (Freya Allan) örököl egy lepukkant berlini kocsmát. Azt azonban nem tudja, hogy az örökség Bagheadhez, a kocsma pincéjében lakó baljós... több»

Freya Allan (Vaják) új oldaláról mutatkozik be ebben a hátborzongató horrorban, amit március 14-től nézhetünk meg a mozikban! A sztori a következő: Apja halála után Iris egy régi lerobbant kocsmát örököl. A hagyaték rendezése miatt Berlinbe utazik, hogy azonosítsa apja holttestét és az ügyvédnél aláírja a papírokat. A nő nem sejti, hogy az iratok aláírásával nemcsak a kocsmát kapja meg, hanem az alagsorban rejtőzködő lényt, Baghead-et is, aki holtak alakját is képes felvenni, ezáltal lehetőség nyílik kommunikálni az elhunytakkal. Baghead-ből üzlet lesz: kétezer dollárért két percet lehet vele eltölteni. A kétperces szabály megszegése azonban rémisztő következményekkel jár.
#1

53 Most vagy soha!  (2024)

(25) (6)

dráma | életrajzi | kaland | történelmi

Mozikban

A márciusi ifjak történetének és a forradalom nagyszabású mozifilmes feldolgozása, melynek központi karaktere a lánglelkű költő, Petőfi Sándor. több»

A filmet Magyarországon az összes Cinema City mozi csak 2024. 03. 15., péntek napon, a március 15.-ei nemzeti ünnep alkalmából 18:48 időpontban is vetíti, ami az 1848-as dátumra utal. Másik napokon és másik mozinál nem lesz ilyen „különleges időpontban” vetítés. / A film március 14-én debütál.