Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
94
Filmadatlap
 
11
Szereplők
7
Vélemények
6
Képek
2
Videók
Persona
 
Deku   2017. 08. 30.

Ritka jó lett a film nekem igazán tetszett. Átadta amit én vártam tőle, a lezárás is megfelelő. A színészek eszméletlen jók voltak és szívesen néznék még hasonlót. Ez nagyszerű.

 
dailyfilmsan   2019. 01. 04.

Nagyon művészi a film. Majdnemhogy túlságosan a mai szemnek. Számomra csak a történetet megszakító színpadi jelenetek voltak zavarók. Túl gyorsan és értelmetlenül lettek bevágva. Viszont ami tetszett az a mind két szemszög bemutatása ami nagyon nehéz a film esetében hiszen az egyik nő egy mukkot sem szól. A paradoxon egyre csak élesedik a film végére. Viszont a két nő szerintem nem hasonlítanak olyan nagyon hogy erre filmet lehessen alapozni.


 
citizenfour99   2016. 03. 07.

Sokszor láthatunk két zseniális színésznőt egy filmben, na de ennyire ? Liv Ullman és Bibi Anderson elképesztő színésznők voltak, szinte sugároztak a kamerák előtt, ez a film pedig valami tökéletes fényjáték, amely általábban természetes fényekkel oldott meg minden-t. A történet is mély és sokat mondó. És ha valaki esetleg tudja , hol lehetne kapni manapság olyan szemüveget ami a filmben Bibi Anderson viselt, az jelezhetne valahogy : http://41.media.tumblr.com/tumblr_m5nk3hPLtl1qfvps5o1_500.jpg . A filmet mindenkinek ajánlom!!

 
hackerjulcsi   2018. 03. 13.

Ehhez a filmhez még fel kell nőnöm, mert sok kérdőjel maradt bennem. Az elején nagyon féltem - lehet nem egy sötét lakásban, egyedül kellett volna elkezdenem megnézni. Érdekes, hogy olykor a hallgatás a legjobb beszéd.

 
NorbiP   2017. 03. 11.

Nem tudom, hogy én voltam-e az egyetlen, de nekem nagyon-nagyon lehangoló, és mentálisan durva élmények hatott a film, és pont ettől volt számomra zseniális.

 

Az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című írásban fellelhető ez a film is.

(Norbi)
 

Bergman a Farkasok órája című svéd filmdráma forgatását tervezte épp, mikor kórházba került. Itt született meg a fejében a Persona végleges története, így miután kikerült a kórházból úgy döntött, előbb ezt a filmet forgatja le.

(Bogi87)
 

A film elején megjelenő fiú megegyezik A Csend című film főszereplőjével, ráadásul a könyv, amit olvas szintén ugyanaz (Lermontov Korunk hőse című regénye).

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.